Πώς το TikTok βοήθησε τους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν τη μελαγχολία

Life
Πώς το TikTok βοήθησε τους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν τη μελαγχολία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οίκος ευγηρίας στη Μόντενα ανακάλυψε ένα διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη της πανδημίας

Αυτό είναι ένα από τα βίντεο των γιαγιάδων της Μόντενα που έχουν γίνει viral έχουν περίπου 10.000 followers στο TikTok και στόχος τους είναι να τους αυξήσουν περισσότερο.

Όλα ξεκίνησαν με το ξέσπασμα της πανδημίας όταν οι πόρτες του οίκου ευγηρίας σε αυτή την πόλη της Ιταλίας έκλεισαν.

«Στην διάρκεια της πανδημίας οι ηλικιωμένοι άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης και μοναξιάς, είχαμε συνηθίσει να έχουμε διάφορες εκδηλώσεις μαζί με νέους ανθρώπους και παιδιά της κοινότητας. Αρχίσαμε τη χρήση του TikTok πιλοτικά για να δούμε αν γίνεται ν επανακτήσουμε την καλή διάθεση και την ενασχόληση, το αίσθημα ότι είμαστε ζωντανοί μέσα στην κοινότητα», αναφέρει εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας.

Ο οίκος ευγηρίας στηρίζεται από δωρεές οικογενειών που ζουν στην περιοχή και οι δεσμοί με την τοπική κοινότητα είναι πολύ δυνατοί. Τώρα όμως που οι ηλικιωμένοι συναντούν τους νέους στο δικό τους «γήπεδο» γίνονται ακόμα πιο δυνατοί.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί δείχνουμε που βρισκόμαστε όσοι είναι έξω χαίρονται που μας βλέπουν να είμαστε εδώ χαρούμενοι με καλή μεταχείριση», περιγράφει ηλικιωμένη που ζει στον οίκο ευγηρίας της Μόντενα.

«Βίντεο», ‘’followers’’, ‘’likes’’, ‘’influencers’’ οι όροι αυτοί που είναι πολύ διαδεδομένοι μεταξύ των νέων γίνονται κτήμα και αυτών που ανήκουν σε μεγαλύτερες γενιές και μεγάλωσαν σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον.

Δεν είναι μόνο ευχάριστα είναι και χρηστικά: τα βίντεο των ηλικιωμένων με συμβουλές για τη διακόσμηση και τα γεύματα των Χριστουγέννων αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλή.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News