opla amari

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για οπλοκατοχή και ζωοκλοπή – Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια και μαχαίρια

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Συλλήψεις για οπλοκατοχή και ζωοκλοπή – Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια και μαχαίρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον Δήμο Αμαρίου – Τρεις συλλήψεις και δικογραφία σε ακόμη δύο άτομα

Στη σύλληψη τριών Ελλήνων ενός 52χρονου, ενός 23χρονου και μιας 41χρονης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για την καταπολέμηση της οπλοκατοχής και της παραβατικότητας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε ακόμη δύο άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.

Η έρευνα σε σπίτια και ποιμνιοστάσια έφεραν στο φως περίστροφο, γεμιστήρα πιστολιού, 220 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημά-των, ξιφολόγχη, σιδερογροθιά και 19 μαχαίρια διαφόρων τύπων.

Παράλληλα, σε έλεγχο σε ποιμνιοστάσιο διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, καθώς καταμετρήθηκαν 123 προβατοειδή έναντι των 1.840 που είχαν δηλωθεί, ενώ μέρος των ζώων δεν έφερε τα προβλεπόμενα ενώτια.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2026 σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, από αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης.

opla amari

Συγκεκριμένα βρέθηκαν, όπως αναφέρεται στο Δελτίο της Αστυνομίας:

Περίστροφο

Γεμιστήρα πιστολιού

220 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

Ξιφολόγχη και σιδερογροθιά

19 μαχαίρια διαφόρων τύπων.

Επίσης κατά τον έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο των ημεδαπών διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής καθώς καταμετρηθήκαν 123 προβατοειδή αντί των δηλωθέντων 1840, μέρος των οποίων δεν έφεραν προβλεπόμενα ενώτια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News