Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ρεθύμνου, όπου συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την επικείμενη Πανοικοδομική Απεργία στις 22 Ιανουαρίου.
Στη συνέλευση κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στάθης Λουκάκης, έδωσε τον τόνο για τη χρονιά που ξεκίνησε, με ευχές για υγεία, δύναμη και, κυρίως, αγωνιστική διάθεση.
Ο κ. Λουκάκης τόνισε τη σημασία της καλύτερης οργάνωσης της απεργίας, προτείνοντας εντατική παρέμβαση του Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση των συναδέλφων. Υπογράμμισε ότι την ημέρα της απεργίας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ στις 10:30 το πρωί.
Στη διάρκεια της συνέλευσης, οικοδόμοι και μέλη του Συνδικάτου έθεσαν ως προτεραιότητες:
- Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στα μεροκάματα.
- Διεκδίκηση 7ωρου – 5νθήμερου – 35ωρου.
- Αναγνώριση και διανομή των ενσήμων "υπέρ αγνώστων" για κάθε ημέρα εργασίας.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ώστε να διασφαλίζεται η επιστροφή όλων σώων στις οικογένειές τους μετά το μεροκάματο.
Η σχετική ενημέρωση: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συνδικάτου οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου ενόψει της Πανοικοδομικής απεργίας στις 22 Γενάρη. Στη γενική συνέλευση κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στη συνέλευση το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Στάθης Λουκάκης αφού ευχήθηκε στους συναδέλφους καλή χρονιά με υγείαν και δύναμη και προπαντός αγωνιστική, αναφέρθηκε στην καλύτερη οργάνωση της απέργίας, προτείνοντας την παρέμβαση του Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς και την ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία, όπως την μέρα της απεργίας να γίνει συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ στις 10:30 το πρωί.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι συνάδελφοι και τονίστηκε η ανάγκη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς και ένσημο.
Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να ξέρουμε ότι θα γυρνάμε σώοι στις οικογένειες μας μετά το μεροκάματο.
Στην γενική συνέλευση παρευρέθηκε το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας οικοδόμων Ελλάδας και πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου Γιάννης Γωνιαννάκης τονίζοντας ότι μόνο ο αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες είναι η γλώσσα του αγώνα και της διεκδίκησης.
Έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε μπροστά στις δυσκολίες. Ξέρουμε ότι «η μπογιά μας περνάει», ότι όσα έχουμε πετύχει δεν μας τα χάρισε κανένας. Είμαστε βέβαιοι ότι η Απεργία στις 22 Γενάρη μπορεί να γεννήσει νέες προϋποθέσεις και δυνατότητες, να προσθέσει νέες κατακτήσεις. Γι΄ αυτό ριχνόμαστε με ορμή και αποφασιστικότητα, με πείσμα και επιμονή για την επιτυχία της.
Εμείς οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα και τις Κατασκευές έχουμε κατανοήσει καλά πως ο μόνος δρόμος που έχουμε, είναι της οργάνωσης στα σωματεία μας, της διεκδίκησης και της πάλης και αυτός θα φέρει τα αποτελέσματα που στοχεύουμε».