Χνάρης

Μ. Χνάρης: «Αόριστη η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων Αμαρίου»

Ρέθυμνο
Μ. Χνάρης: «Αόριστη η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων Αμαρίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική αντιπολιτευτική μας πολιτική για το χαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων Αμαρίου (Φουρφουρά και Συβρίτου) ως δυσπρόσιτων», σημειώνει ο βουλευτής

Τον «αναίτιο και αδικαιολόγητο» αποκλεισμό, όπως αναφέρει, των σχολικών μονάδων του Δήμου Αμαρίου (Συβρίτου και Φουρφουρά) από τον χαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων καθώς και το «ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα» της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων στο νομό Ρεθύμνης, επικρίνει εκ νέου με δήλωσή του ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης. 

Ειδικότερα, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας για το χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων Μυλοποτάμου, ο Μ. Χνάρης απευθυνόμενος προς το αρμόδιο Υπουργείο, αιτήθηκε απαντήσεων αναφορικά με την εξαίρεση από το χαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου (Φουρφουρά και Συβρίτου). 

Όπως σημειώνει, «σε συνέχεια των ανωτέρω, το αρμόδιο Υπουργείο, δια της Υφυπουργού κ. Μακρή, μας ενημέρωσε για τα ακόλουθα: 

"...Με την αρ.πρωτ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 (Β΄3941) ΥΑ. κατάταξης των σχολικών μονάδων σε κατηγορίες και καθορισμού δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων το Γυμνάσιο Συβρίτου κατατάσσεται στην κατηγορία ΣΤ-6 μόρια και το Γυμνάσιο και το Γ.Ε.Λ. Φουρφουρά κατατάσσονται στην κατηγορία Ζ-7 και συνεπώς δεν χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα…"».

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε:

«Πρόκειται για μία απάντηση γενικόλογη και αόριστη. Αν και η  Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές σχολικές μονάδες του νομού Ρεθύμνης αλλά και τις συνέπειες που έχουν προκληθεί σε γονείς και μαθητές, συνεχίζει εμμονικά να επικαλείται και να διατηρεί σε ισχύ την αρ.πρωτ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 (Β΄3941) ΥΑ, δυνάμει της οποίας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαίρεσε εντελώς άδικα και αδικαιολόγητα αρκετές σχολικές μονάδες από το χαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων στο νομό Ρεθύμνης, παρά το γεγονός ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού τους ως τέτοιων.

Ευελπιστούμε τουλάχιστον οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για το χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μυλοποτάμου να γίνουν πράξεις με την άμεση λήψη των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Ως ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική αντιπολιτευτική μας πολιτική για το χαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων Αμαρίου (Φουρφουρά και Συβρίτου) ως δυσπρόσιτων, πιέζοντας με τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση, για την κατάργηση της εν λόγω υπουργικής απόφασης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας που διατηρεί σε ισχύ τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων». 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News