5

Ρέθυμνο: Του επιβλήθηκε... αυστηρή ποινή για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Του επιβλήθηκε... αυστηρή ποινή για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την αυστηρότητα της απόφασης, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή, δηλαδή ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με τους συνήθειες περιοριστικούς όρους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αφού δεν κρίθηκε επικίνδυνος για να επαναλάβει τέτοιες πράξεις

Ολοένα και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης επέβαλε 35 έτη κάθειρξης και συνολική ποινή 23 έτη και 6 μήνες σε άντρα που τέλεσε κατάχρηση δύο ανήλικων κοριτσιών, γενετήσια πράξη με το ένα εξ αυτών έναντι αμοιβής και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας του ενός εξ αυτών.

Παρά ωστόσο την αυστηρή ποινή που επέβαλλε το ΜΟΔ, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή, δηλαδή παρά την αυστηρότητα της απόφασης αφέθηκε ελεύθερος με τους συνήθειες περιοριστικούς όρους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αφού δεν κρίθηκε επικίνδυνος για να επαναλάβει τέτοιες πράξεις. 

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας των παιδιών είναι η Μαρία Παπαδάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για αυτές τις υποθέσεις. 

«Το γεγονός ότι ο δράστης κυκλοφορεί ουσιαστικά ελεύθερος, δεν ικανοποιεί φυσικά τα παιδιά και τους γονείς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν παρουσιαστεί στοιχεία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος φερόταν με αντίστοιχο τρόπο και σε άλλα ανήλικα», σχολίασε η κα Παπαδάκη, η οποία κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποιο είναι το σκεπτικό να αφήνονται ελεύθεροι αυτοί οι άνθρωποι, όταν δεν υπάρχουν πραγματικά μέτρα επιτήρησής τους. 

«Αυτό εναπόκειται στην κρίση του δικαστηρίου. Γίνονται κάποιες σταθμίσεις με βάση την κάθε υπόθεση. Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη απόφαση ήταν λάθος. Το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης χορηγείται πολλές φορές με πολύ μεγάλη επιείκεια, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ούτε η ειδική ούτε η γενική πρόληψη. Ούτε δηλαδή η αποτροπή από την πλευρά του δράστη τέλεσης νέων αδικημάτων, αλλά ούτε και το μήνυμα που πρέπει να περάσει στην κοινωνία δεν θα γίνονται ανεκτές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News