ΝΕΡΟ

Ταλαιπωρία για δεκάδες πολίτες στο Ρέθυμνο – Έμειναν τρεις ημέρες χωρίς νερό (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Ταλαιπωρία για δεκάδες πολίτες στο Ρέθυμνο – Έμειναν τρεις ημέρες χωρίς νερό (vid)
Χωρίς νερό έμειναν για 3 μέρες περιοχές του Ρεθύμνου την περασμένη βδομάδα, μετά από ζημιά στο σημείο συγκόλλησης του κεντρικού αγωγού της ΔΕΥΑΡ. Οι πολίτες είπαν το νερό νεράκι, με το δήμο να τονίζει πως η συγκεκριμένη αστοχία ήταν σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί και η υπηρεσία με τους εργαζόμενους έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, ωστόσο νέα βλάβη το πρωί της Τετάρτης δοκίμασε τα νεύρα των κατοίκων
  • Καστελλάκια, Γάλλος, Πανόραμα και Περβόλια, χωρίς στάλα νερού
  • Ζημιά στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΡ «στέρεψε» περιοχές του Ρεθύμνου
  • Μετά την αποκατάσταση, νέα βλάβη δοκίμασε τις αντοχές των πολιτών 

Τριήμερη ήταν η ταλαιπωρία δεκάδων πολιτών την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο, όταν έμειναν χωρίς το πολυτιμότερο αγαθό, λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό της ΔΕΥΑΡ στον ποταμό Πετρέ.

Δεδομένης της ασυνήθιστης αστοχίας, δεν υπήρχε πρόβλεψη ανταλλακτικού, το οποίο βρέθηκε στην Αθήνα κι έφτασε την επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα, το συγκολλητικό μηχάνημα ήρθε από τα Χανιά για να προληφθεί περαιτέρω καθυστέρηση.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στις 7:15 το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και ακολουθήθηκαν τα κατάλληλα πρωτόκολλα ώστε να φτάσει το νερό στις δεξαμενές, με τους κατοίκους να βλέπουν νερό στα σπίτια τους τα ξημερώματα. Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης, μια νέα ζημιά στον αγωγό, παράτεινε την αγανάκτηση των Ρεθεμνιωτών.

Οι πληγείσες περιοχές ήταν τα Καστελλάκια, το Πανόραμα, ο Γάλλος και σημειακά στα Περιβόλια, με τον κ. Μαρινάκη να τονίζει την ανάγκη ατομικής πρόνοιας των ψηλών σημείων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, τον αξιοσημείωτο αγώνα που έδωσαν οι εργαζομένοι για την ταχύτερη αποκατάσταση της ζημιάς.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News