Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στο Ρέθυμνο

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Απριλίου θα δώσει το "παρών" το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Μέσω ανακοίνωσης, που εξέδωσε η διοίκησή του, καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία και να παρευρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΕΚΡ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου,

· Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης ανεβαίνουν συνεχώς ανεξέλεγκτα, οδηγώντας εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτωχοποίηση.

· Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: Αύξηση Μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Καθολική Κοινωνική Προστασία!

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζομένους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 10 το πρωί.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

· Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών.

· Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).

· Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

· Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

· Μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών όπως βρεφικό γάλα, παστεριωμένο γάλα, δημητριακά, τυρί, αλλαντικά, κοτόπουλο, χοιρινό ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, βρεφικές πάνες, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά.

· Μεταβολή των φορολογικών κλιμακίων ώστε να μην προκύπτει φορολογική επιβάρυνση η οποία εξανεμίζει τα εισοδήματα του λαού.

· Αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών παροχών, ανάλογη του κόστους ζωής και διαβίωσης.

· Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

· Στελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε με το αναγκαίο προσωπικό.

· Προστασία της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.

· Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

· Δημόσιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα με εγγυημένες συντάξεις και παροχές, προστασία των συνταξιοδοτικών-κοινωνικοασφαλιστικών παροχών.

· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

· Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας και πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης-Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

· Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλο τον λαό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News