Ζευγάρι Γερμανών

Από τη Γερμανία στο Ρέθυμνο με ένα μπουζούκι: Ζευγάρι Γερμανών τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά 250 ρεμπέτικα τραγούδια (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Από τη Γερμανία στο Ρέθυμνο με ένα μπουζούκι: Ζευγάρι Γερμανών τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά 250 ρεμπέτικα τραγούδια (vid)
Από την Κολονία έρχεται εδώ και 4 χρόνια στο Ρέθυμνο, ένα ζευγάρι μουσικών, οι οποίοι παίζουν και τραγουδούν 250 ρεμπέτικα τραγούδια σαν ντόπιοι!
  • Τραγουδάνε σε άπταιστα ελληνικά, χωρίς να μιλάνε τη γλώσσα!

Παίρνουν μπουζούκι και κιθάρα κι έρχονται από τη Γερμανία στο Ρέθυμνο να παίξουν μουσική! Ο λόγος για τον Αχίμ και τη Κάστιν Σιλ, οι οποίοι, μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ ΤV, δηλώνουν πως αγαπούν τόσο πολύ την ελληνική μουσική, που τραγουδούν ρεμπέτικα τραγούδια με την ψυχή τους, χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά!

Η μητέρα του Αχιμ είναι δασκάλα ελληνικών χορών, και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για να μάθει κάθε παραδοσιακό τοπικό χορό, κολλώντας το ελληνικό μικρόβιο και στον ίδιο, ενώ στην Κολονία, έχουν μια μουσική μπάντα, τα Αλάνια.

Πρώτη φορά ήρθαν στο Ρέθυμνο πριν από 30 χρόνια, και τα 4 τελευταία το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Παίζουν 250 ελληνικά τραγούδια, ενώ η επιλογή κάποιου αγαπημένου τους είναι ακατόρθωτη!

Είπαμε ότι είναι πολύ ωραία η ελληνική μουσική, αλλά δε μπορούσαμε να τα μάθουμε όλα, οπότε διαλέξαμε το ρεμπέτικο και αρχίσαμε να το μαθαίνουμε. Ήταν δύσκολο πριν από 35 χρόνια να καταλάβεις το μπουζούκι, τις νότες, και κομμάτι κομμάτι το μάθαμε.

Ταξιδέψαμε πολύ στην Ελλάδα και είναι φυσικό να την αγαπήσουμε, τους ανθρώπους και φυσικά τη μουσική. Είναι η μόνη γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν.

Ξέρουμε τους στίχους γιατί η μητέρα μου μιλάει ελληνικά και παίζει στη Γερμανία κοντραμπάσο, και έχουμε Έλληνα τραγουδιστή που παίζει και τουμπερλέκι και άλλον ένα που παίζει ούτι και μπαγλαμά.

Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παίζουμε μουσική και έρχονται Έλληνες και μου μιλάνε ελληνικά και λέω συγγνώμη, δε μπορώ να καταλάβω και οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι που εμείς οι Γερμανοί παίζουμε τη μουσική τους και μας αρέσει τόσο που την παίζουμε, ελπίζω, αρκετά καλά.

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το τραγούδι που μαθαίνω εκείνη τη στιγμή και μετά το επόμενο.

Δε θα παίζαμε για 30 χρόνια αν δεν το αγαπούσαμε και δε μας άρεσε. Κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό και ωραίο να το μαθαίνουμε και να το παίζουμε.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News