Γ. Μαρινάκης

Γιώργος Μαρινάκης: Μήνυμα του δημάρχου Ρεθύμνης και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης για την 25η Μαρτίου

Ρέθυμνο
Γιώργος Μαρινάκης: Μήνυμα του δημάρχου Ρεθύμνης και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης για την 25η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με ακεραιότητα κι ευσυνειδησία, για την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και πανανθρώπινων ιδανικών: την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Εθνική Ανεξαρτησία και Αυτοδιάθεση», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης

Με αφορμή τη σημερινή μέρα της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης αναφέρει τα εξής:  

«Αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή στην καθαγιασμένη θυσία των προγόνων μας, των Ελλήνων του ’21, γιορτάζουμε και φέτος την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αντλώντας από το μεγαλείο της θυσίας τους, αναστοχαζόμαστε, κάνουμε την αυτοκριτική μας και συνεχίζουμε με πίστη και ελπίδα, να αγωνιζόμαστε με ακεραιότητα κι ευσυνειδησία, για την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και πανανθρώπινων ιδανικών: την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Εθνική Ανεξαρτησία και Αυτοδιάθεση.

Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς, αιφνιδιάζοντας την ικανότητα μας να αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις και την ποιότητα των εναλλασσόμενων αλλαγών, η Ιστορία μας και οι αγώνες των προγόνων μας συνιστούν πάντοτε μια σταθερή, ασφαλή, ζωογόνα πηγή έμπνευσης και ανατροφοδότησης της εθνικής μας συνείδησης, με δύναμη, αισιοδοξία και τη σύνεση που απαιτεί η κρισιμότητα των καιρών μας.

Πορευόμαστε, επικαιροποιώντας διαρκώς τα μηνύματα και τους συμβολισμούς του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, αντιστεκόμαστε στη λήθη, επενδύουμε στη γνώση, αναζητούμε την αλήθεια και διασφαλίζουμε την ιστορική μας συνέχεια ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια.

Η επέτειος του ’21, σηματοδοτεί διαχρονικά τις προϋποθέσεις για να διασώσουμε τη φυλετική μας μνήμη, να αποκτήσουμε συνείδηση της εθνικής ταυτότητας και να ορίζουμε ελεύθερα και δημιουργικά το ατομικό και συλλογικό μας μέλλον.

Χρόνια πολλά στους Έλληνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News