νοσοκομειο ρεθυμνης

Ρέθυμνο: Σάλος με καταγγελία προς τη διοίκηση του νοσοκομείου - «Κατάφωρη παρανομία» τονίζουν οι γιατροί (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Σάλος με καταγγελία προς τη διοίκηση του νοσοκομείου - «Κατάφωρη παρανομία» τονίζουν οι γιατροί (vid)
Σάλο έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα η καταγγελία της ένωσης γιατρών Ρεθύμνου που αφορά γραπτές εντολές τις οποίες λάμβανε παιδίατρος του ΤΕΠ, να καλύπτει το παθολογικό τμήμα επειγόντων ενηλίκων - Σύμφωνα με τους ίδιους τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος, αυτή τοποθέτηση συνιστά κατάφωρη παρανομία, εκθέτοντας τους ασθενείς σε κίνδυνο, καθώς η παιδίατρος δε μπορεί πρακτικά να κουράρει περιστατικά ενηλίκων, πόσο μάλλον επείγοντα

Ο κόμπος στο χτένι έχει φτάσει για τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι μετά από την κρούση αλλεπάλληλων συναγερμών σχετικά με την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, έρχονται αντιμέτωποι με εξαιρετικά επικίνδυνες πρακτικές της διοίκησης. Η ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου προέβη σε καταγγελία κατά του διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος φαίνεται πως έδινε γραπτή εντολή σε παιδίατρο του Τμήματος επειγόντων περιστατικών, να καλύπτει το παθολογικό ΤΕΠ ενηλίκων.

Η κ. Νεονάκη, ως παιδίατρος και η ίδια,  εξηγεί τους λόγους που καθιστούν τη συγκεκριμένη εντολή άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς αλλά και την γιατρό που αναλαμβάνει να καλύψει ένα τομέα εκτός του αντικειμένου της.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, προώθησε την καταγγελία σε επίπεδο Υπουργείου, αναφέροντας ότι με την εν λόγω ενέργεια, ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι:

Η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου. Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News