Ανησυχία στο Ρέθυμνο: Πολίτες πετούν αναμμένα κάρβουνα στους κάδους - Λαμπάδιασαν δύο οχήματα ανακύκλωσης (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Ανησυχία στο Ρέθυμνο: Πολίτες πετούν αναμμένα κάρβουνα στους κάδους - Λαμπάδιασαν δύο οχήματα ανακύκλωσης (vid)
Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύο απορριμματοφόρα ανακύκλωσης του δήμου Ρεθύμνου μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Ο λόγος, η ανευθυνότητα κάποιων πολιτών που εναποθέτουν εύφλεκτα υλικά μέσα στους κάδους ανακύκλωσης, με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των υλικών ζημιών στα οχήματα

Ασυνείδητοι πολίτες πετάνε εύφλεκτα υλικά μέσα στους κάδους ανακύκλωσης στο Ρέθυμνο, προκαλώντας φωτιά σε απορριμματοφόρα του Δήμου. Τη στιγμή που γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλλιεργηθεί η οικολογική συνείδηση που είναι προς συμφέρον όλων, φαίνεται πως κάποιοι αδιαφορούν για τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς τους.

Μέσα στο Φεβρουάριο έχουν σημειωθεί δύο περιστατικά με διαφορά λίγων ημερών, όπου εκδηλώθηκε φωτιά στο πίσω μέρος του οχήματος συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, για και λίγες μέρες αργότερα οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι φλέγονταν η χοάνη φόρτωσης. Και στα δύο περιστατικά έσπευσε η ΠΥ για την κατάσβεση τους, και παρόλο που δεν κινδύνεψαν ζωές ούτε προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα οχήματα, εντούτοις, καταστράφηκε αρκετή ποσότητα από ανακυκλώσιμο υλικό.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για σωστή χρήση των κάδων απορριμμάτων, τονίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης και προώθησης της ανακύκλωσης, θυμίζοντας παράλληλα, ότι το κόστος καθαριότητας το επιβαρύνονται οι ίδιοι οι δημότες.

Δείτε το βίντεο:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News