Μαθήτρια με αλλεργικό σοκ: Βρέθηκε αναίσθητη μετά την αδρεναλίνη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου - Αγωνία στο Βενιζέλειο (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Μαθήτρια με αλλεργικό σοκ: Βρέθηκε αναίσθητη μετά την αδρεναλίνη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου - Αγωνία στο Βενιζέλειο (vid)
Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, η κατάσταση του 17χρονου κοριτσιού -μαθήτρια σε λύκειο της Αττικής- που υπέστη καρδιακή ανακοπή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, μετά από αλλεργικό σοκ
  • Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη στην ΜΕΘ η μαθήτρια από το Περιστέρι
  • Η 17χρονη κατέληξε στην ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από αλλεργικό σοκ
  • Από την πολυήμερη στην Κρήτη στην ΜΕΘ του Βενιζελείου
  • Πήγε στο δωμάτιο να κάνει ένεση αδρεναλίνης και την βρήκαν αναίσθητη
  • Αγώνας δρόμου των διασωστών του ΕΚΑΒ για να επαναφέρουν το κορίτσι μετά την ανακοπή
  • Ώρες αγωνίας για τους γονείς της ανήλικης μαθήτριας που έφτασαν στο Ηράκλειο

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, το 17χρονο κορίτσι που μετά την κατανάλωση πιθανόν συσκευασμένου βουτύρου κατά τη διάρκεια της πενταήμερης εκδρομής του σχολείου της στο Ηράκλειο, υπέστη αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή.

Το απίστευτο και θλιβερό αυτό γεγονός σημειώθηκε στο πρωινό  γεύμα της Κυριακής, όπου το 17χρονο κορίτσι που γνώριζε ότι είχε αλλεργία σε τροφές και είχε μαζί του ένεση αδρεναλίνης, έφαγε μια φέτα ψωμί με βούτυρο το οποίο ήταν συσκευασμένο όπως ανέφερε  επίσης σοκαρισμένος από το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που επισήμανε ότι οι ίδιοι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για την αλλεργία του παιδιού.

Διαβάστε επίσης ►Με οίδημα στον εγκέφαλο η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ από βούτυρο - Στο πλευρό οι γονείς της στο Βενιζέλειο

Όπως φαίνεται, το κορίτσι που είχε φτάσει στο Ηράκλειο το Σάββατο, ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιο του να κάνει την ένεση. Μάλιστα όπως φαίνεται να προκύπτει  μίλησε με την μητέρα του η οποία μάλιστα της πρότεινε να κάνει και δεύτερη ένεση, πιθανόν όταν το παιδί έβλεπε ότι η κατάστασή του δεν βελτιωνόταν.

Όταν συμμαθήτριες της 17χρονης, την  αναζήτησαν μετά από κάποια λεπτά, το κορίτσι ήταν ήδη αναίσθητο μέσα στο δωμάτιο, με ένα ολόκληρο ξενοδοχείο, τους εργαζόμενους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του παιδιού να προσπαθούν  να βρουν τρόπο να το βοηθήσουν. Μετά τις κλήσεις στο  ΕΚΑΒ των καθηγητών, το ίδιο έπραξαν και από το ξενοδοχείο, με το ασθενοφόρο να φεύγει για το Βενιζέλειο λίγα λεπτά αργότερα και το κορίτσι να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αν και η λειτουργία των ζωτικών οργάνων του παιδιού έχει αποκατασταθεί όπως είπε ο Διευθυντής της Μ.Ε.Θ, εντούτοις η κατάστασή του είναι δύσκολη σε ότι αφορά τη λειτουργία του εγκεφάλου, λόγω του χρόνου που το παιδί έμεινε χωρίς οξυγόνο.

Για την κατάσταση του παιδιού, ενημερώθηκαν και οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας, που έφτασαν χθες το βράδυ στο Ηράκλειο.

Για ένα τραγικό αλλά μεμονωμένο περιστατικό έκανε λόγο ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο οποίος ανέφερε ότι οι καθηγητές στις σχολικές εκδρομές, πάντα ζητούν και είναι ενημερωμένοι για πιθανά προβλήματα υγείας των παιδιών, ενώ σε μεγάλο βαθμό πλέον σε σχολικές εκδρομές, συνοδεύουν και γιατροί.

Ο κ. Φουντουλάκης πάντως και με δεδομένη την ανησυχία και την θλίψη που έχει προκαλέσει το τραγικό αυτό γεγονός και η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας σε σχολείο της Αττικής, ειδικά σε μια χρονική στιγμή που διεξάγονται οι περισσότερες πενταήμερες εκδρομές των μαθητών της Γ Λυκείου, εξήγησε ότι οι γονείς θα πρέπει να παρέχουν χωρίς κενά τις ακριβείς πληροφορίες για πιθανά προβλήματα υγείας των παιδιών τους, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι παρά την τραγικότητα του περιστατικού, αυτό είναι μεμονωμένο.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News