Πεθαίνουν ασταμάτητα τα αμνοερίφια στον Μυλοπόταμο - Αγωνιούν οι κτηνοτρόφοι για την επόμενη ημέρα (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Πεθαίνουν ασταμάτητα τα αμνοερίφια στον Μυλοπόταμο - Αγωνιούν οι κτηνοτρόφοι για την επόμενη ημέρα (vid)
Δεν έχει τέλος το φαινόμενο θνησιμότητας των αμνοεριφίων στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, με τους κτηνοτρόφους να αγωνιούν για την επόμενη μέρα καθώς βλέπουν τεράστια ζημία στην παραγωγή τους. Ειδικοί εξέτασαν τα νεκρά ζώα, εκτιμώντας ότι ο ένοχος είναι οι έντονες καιρικές εναλλαγές
  • Πεθαίνουν ασταμάτητα τα αμνοερίφια στον Μυλοπόταμο
  • Ακόμα και 20 νεκρά ζώα σε μία μονάδα
  • Κανένα αντιβιοτικό δεν λειτουργεί

Συνεχίζεται το πρωτοφανές φαινόμενο θνησιμότητας στα αμνοερίφια του Δήμου Μυλοποτάμου. Καθημερινά, κτηνοτρόφοι της περιοχής βλέπουν τα ζώα τους να ξεψυχούν με ραγδαίους ρυθμούς, φτάνοντας ακόμα και τα 20 σε μια μόνο μέρα, με τους κτηνοτρόφους να αγωνιούν για τις συνέπειες αυτής της καταστροφής στην παραγωγή τους.

Πληγείσες μονάδες του Μυλοποτάμου, επισκέφθηκαν ήδη κτηνίατρος του ΕΛΓΑ και της κτηνιατρικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξετάζοντας τα νεκρά ζώα, εκτιμώντας ότι η αιτία της θνησιμότητας έγκειται πράγματι στις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τις απότομες εναλλαγές ζέστης ψύχους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, θα ληφθεί επιπλέον δείγμα από τα αμνοερίφια, ώστε να εντοπιστεί το ακριβές πρόβλημα για να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης ►Θλιβερές εικόνες: Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» τους κτηνοτρόφους της Κρήτης – Εκατοντάδες ζώα νεκρά μέσα στις μάντρες (pics)

Παράλληλα, με τον κ. Παπαδάκη έχουν επικοινωνήσει κτηνίατροι από όλη τη χώρα προσφέροντας εκτιμήσεις και συμβουλές, χωρίς όμως δυστυχώς αποτέλεσμα, αφού μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα αντιβιοτικό δε φαίνεται να θεραπεύει τα ζωντανά.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News