Εστίαση: Αγωνιούν οι επιχειρηματίες με τις αυξήσεις στην τιμή του ελαιόλαδου - «Πρέπει να διατηρήσουμε την ποιότητα του φαγητού» (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Εστίαση: Αγωνιούν οι επιχειρηματίες με τις αυξήσεις στην τιμή του ελαιόλαδου - «Πρέπει να διατηρήσουμε την ποιότητα του φαγητού» (vid)
Αγωνιούν οι επιχειρηματίες στην εστίαση για τις αυξήσεις στην τιμή του λαδιού, αφού το ελαιόλαδο αποτελεί θεμέλιο της κρητικής διατροφής πάνω στη οποία βασίζεται ουσιαστικά η ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν  
  • Το λάδι… λαδάκι λένε οι επιχειρηματίες εστίασης
  • Είδος πολυτελείας το ελαιόλαδο
  • Απαγορευμένος καρπός το λάδι στις ταβέρνες
  • Πυλώνας της Κρητικής διατροφής το ελαιόλαδο
  • Αύξηση στους τιμοκαταλόγους θα φέρει η τιμή του λαδιού

Το λάδι… λαδάκι λένε οι καταστηματάρχες στην εστίαση, βλέποντας τις αυξήσεις στην τιμή του να μην έχουν τελειωμό. Αρκετοί είναι εκείνοι που αγωνιούν για την επόμενη μέρα της επιχείρησης τους, ενώ ακόμα κι όσοι χρησιμοποιούν δικό τους λάδι, δεν έχουν αποθεματικό για να βγάλουν το χειμώνα, λόγω της αύξησης του συνολικού κόστους των αγαθών.

Με το ελαιόλαδο να αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας, οι καταστηματάρχες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν, καθώς τα πιάτα τους βασίζονται στην κρητική διατροφή, με καίριο θεμέλιο το αγνό λαδάκι, αρνούμενοι να χρησιμοποιήσουν κατώτερης ποιότητας προϊόντα, φοβούνται πως θα αναγκαστούν να κάνουν αυξήσεις στους τιμοκαταλόγους τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς και αναγκάζονται να κλειδώσουν τα μαγαζιά τους τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας κατά το δύσκολο χειμώνα, αναμένοντας το Φεβρουάριο για να πάρουν μια ανάσα.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News