Σε ελεύθερη πτώση το νοσοκομείο Ρεθύμνου - Υπό διάλυση παθολογική κλινική και ΤΕΠ (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Σε ελεύθερη πτώση το νοσοκομείο Ρεθύμνου - Υπό διάλυση παθολογική κλινική και ΤΕΠ (vid)
Σωματεία, φορείς και πολίτες στο πλευρό των γιατρών

«Δεν πάει άλλο» φωνάζουν για μια ακόμη φορά οι γιατροί του Ρεθύμνου, που αναγκάζονται να δουλεύουν υπό εξαντλητικές και επισφαλείς συνθήκες στο μοναδικό νοσοκομείου ενός νομού με 80.000 κατοίκους. Σε εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν με πλήθος πολιτών και εκπροσώπους σωματείων να ανταποκρίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το νοσοκομείου Ρεθύμνου, με τους γιατρούς να προχωρούν σε μια εκ νέου διαμαρτυρία σήμερα το πρωί, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ομοσπονδίας ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας. Η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού βρίσκεται σε διαλυτική κατάσταση με το γιατρών να χτυπούν ασταμάτητα καμπανάκι κινδύνου.

Πλήθος πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων συμμετείχαν στη συγκέντρωση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης για την πολυπόθητη ανάταξη της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως «δεν πάει άλλο».

Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου, στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, με συλλόγους, φορείς, σωματεία να απευθύνουν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής. Παράλληλα, ναυλωμένα λεωφορεία από Ρέθυμνο, Χανιά, Ιεράπετρα και Σητεία αναχώρησαν με προορισμό την πλατεία Ελευθερίας για το μεγάλο πανυγειονομικό συλλαλητήριο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News