Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Εφημερίες και διακομιδές του τρόμου με περιγραφές που σοκάρουν (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Εφημερίες και διακομιδές του τρόμου με περιγραφές που σοκάρουν (vid)
Γιατροί και νοσηλευτές στο Ρέθυμνο τονίζουν ότι μέρα με τη μέρα το νοσοκομείο οδεύει προς την πλήρη υποβάθμισή του

Πολύπαθο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, “βλέπει” την απαξίωση να αγγίζει πολλές κλινικές, οι οποίες λειτουργούν στην κόψη του ξυραφιού, με τις μετακινήσεις από το Βενιζέλειο απλά να είναι λύση που... κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Στη διάρκεια της εκπομπής “ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ” της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος των γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα Γιάννης Σαριδάκης περιέγραψε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ρέθυμνο.

Μάλιστα οι γιατροί και οι νοσηλευτές  στο Ρέθυμνο τονίζουν ότι μέρα με τη μέρα το νοσοκομείο οδεύει προς την πλήρη υποβάθμισή του. Στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, οι ελλείψεις γιατρών, οι διακομιδές από ανειδίκευτους ή άσχετης ειδικότητας γιατρούς, οι υπερεφημερίες αποτελούν ένα «θανατηφόρο» μείγμα για την ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα ο κ. Σαριδάκης αναφέρθηκε σε διακομιδές τρόμου, περιγράφοντας τέσσερα συγκεκριμένα περιστατικά που κινδύνεψαν κατά τη μετακίνηση των ασθενών, μιας και οι γιατροί που συνοδεύουν τους ασθενείς δεν έχουν πάντα τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά και την εμπειρία για τα περιστατικά που μεταφέρονται.

Ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ήταν απόλυτα ρεαλιστικός λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ειδικευόμενοι αλλά και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων να συμμετέχουν σε διακομιδές σοβαρών περιστατικών.

Ο κ. Σαριδάκης έθεσε ξεκάθαρα και θέμα ασφάλειας των ίδιων των ασθενών, με τους γιατρούς να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ο Γιάννης Σαριδάκης περιέγραψε μια συγκεκριμένη διακομιδή που στην κυριολεξία έκοψε την ανάσα μέχρι να φτάσει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News