Νεκρά αρνάκια

Μυλοπόταμος: Νεογέννητα αρνιά πεθαίνουν από μορφή πνευμονίας - «Ένοχη» η εναλλαγή θερμοκρασίας, ανεπαρκή τα αντιβιοτικά (vid)

Ρέθυμνο
Μυλοπόταμος: Νεογέννητα αρνιά πεθαίνουν από μορφή πνευμονίας - «Ένοχη» η εναλλαγή θερμοκρασίας, ανεπαρκή τα αντιβιοτικά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έντονο πρόβλημα είναι στον Μυλοπόταμο, αλλά φαίνεται να παρουσιάζεται και σε άλλες περιοχές, όπως το δυτικό Ρέθυμνο και τα Χανιά, ωστόσο όχι με την ίδια ένταση

Δεκαπέντε με 25 αμνοερίφια πεθαίνουν καθημερινά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, με τους κτηνοτρόφους να λένε πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί θα αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για αυτούς και τα έσοδά τους.
Ο θάνατος φαίνεται να αποδίδεται σε πνευμονία που εμφανίζεται σε αρνιά λίγων ημερών αλλά και σε μεγαλύτερα, με τον κτηνοτρόφο κ. Γρύλλο Παπαδάκη να αποδίδει αυτήν την ασθένεια στην κλιματική αλλαγή και την εναλλαγή θερμοκρασίας που παρατηρείται από τις πρωινές σε σχέση με τις βραδινές ώρες, κάτι που επηρεάζει αρνητικά όπως λέει την υγεία των ζώων.

Κτηνοτρόφοι επικοινώνησαν με κτηνιάτρους, που τους πρότειναν τη χρήση αντιβιοτικών αλλά δεν βοηθάει.
Όπως τονίζει ο κ. Παπαδάκης, αύριο Δευτέρα θα επικοινωνήσει με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να κάνει αναφορά για τα περιστατικά ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αλλά και για το αν προκύψουν αποζημιώσεις για τη ζημιά που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι.

Το έντονο πρόβλημα είναι στον Μυλοπόταμο, αλλά φαίνεται να παρουσιάζεται και σε άλλες περιοχές, όπως το δυτικό Ρέθυμνο και τα Χανιά, ωστόσο όχι με την ίδια ένταση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News