ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ρέθυμνο: Αγωνιούν οι δικηγόροι για το φορολογικό – Σε αποχή έως την Παρασκευή (vid)

ακρόαση άρθρου
Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Αγωνιούν οι δικηγόροι για το φορολογικό – Σε αποχή έως την Παρασκευή (vid)
Σε αποχή βρίσκονται οι δικηγόροι μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, τασσόμενοι μαζικά κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το οποίο όπως τονίζουν θα τους γονατίσει ως κλάδο, καθώς η ήδη άμεση φορολόγηση τους, οι οφειλές πολλών εξ αυτών και η αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες, ήδη έχει οδηγήσει το επάγγελμα σε επικίνδυνα μονοπάτια για τη βιωσιμότητα του

Αντιδρούν οι δικηγόροι του Ρεθύμνου, εκφράζοντας την αγωνία τους και την απόλυτη αντίθεση τους, απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το οποίο αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη, και όπως τονίζουν, συνιστά οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου τους. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η προνομιούχα εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία για τους δικηγόρους απέχει πολύ από την πραγματικότητα των περισσότερων εξ αυτών.

Σημειώνεται το γεγονός οτι δικηγόροι φορολογούνται ήδη μέσω του γραμματίου προείσπραξης, προκαταβάλλοντας δηλαδή φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός του κλάδου αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις, καθώς έχει σημαντικές οφειλές. Αγανάκτηση προκαλεί επίσης, το ότι αρκετοί από αυτούς, δε μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα της επαγγελματικής τους στέγης.

Η αποχή των δικηγόρων θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, ενώ στις 25 συγκαλείται η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί ο κοινός βηματισμός τους εφεξής. Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου, κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα, μέσω αυτής της διαβούλευσης, να προκύψουν βελτιώσεις και αλλαγές προς ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα απέναντι τους.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News