Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Ρέθυμνο
Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα αιτήματα εκείνου του αγώνα είναι σήμερα εξίσου επίκαιρα και απαιτητά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΡ

«Χρέος μας αλλά και υποχρέωσή μας είναι να θυμόμαστε και να συνεχίζουμε τον αγώνα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για Ειρήνη και Δημοκρατία. Τα αιτήματα εκείνου του αγώνα είναι σήμερα εξίσου επίκαιρα και απαιτητά. Διαχρονικά, είναι τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς ελαστικότητα και επισφάλεια, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, απόκρουση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Πενήντα χρόνια μετά συνεχίζουμε να μην ξεχνάμε τα ιδανικά για μια καλύτερη ζωή της Εργατικής τάξης. Η φετινή επέτειος μας βρίσκει μέσα σε μία ακόμα κρίση λόγω του πολέμου στην Παλαιστίνη με τους χιλιάδες αθώους νεκρούς, αλλά και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Με αποφασιστικότητα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να απαιτήσουμε το τέλος του πολέμου και την Ειρήνη στις πατρίδες όλων των λαών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους και καθήκον της Εργατικής τάξης είναι να μην το επιτρέψει.

Απαιτούμε:

• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών πράξεων του νόμου Γεωργιάδη.

• Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους - συλλογικές συμβάσεις εργασίας - καθολική κοινωνική προστασία.

• Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

• Μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και παροχές σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

• Ελεύθερη  συνδικαλιστική δράση.

• Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.

• Σεβασμό  στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

• Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης όλων των εποχικά απασχολουμένων στον τουρισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Χρέος μας αλλά και υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και να συνεχίζουμε τον αγώνα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Ζήτω το Πολυτεχνείο!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΡ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News