Παράδοση απινιδωτή

Ρέθυμνο: Παραδόθηκε από την αντιπεριφερειάρχη συσκευή απινιδωτή στους Εθελοντές Σαμαρείτες

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Παραδόθηκε από την αντιπεριφερειάρχη συσκευή απινιδωτή στους Εθελοντές Σαμαρείτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H παράδοση μιας τέτοιας συσκευής στους Σαμαρείτες είναι πολύτιμο βοήθημα για το έργο τους

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο και τη με αυταπάρνηση συνεισφορά τους στους πολίτες του Ρεθύμνου, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου παρέδωσε σήμερα Παρασκευή (29/9) στους εθελοντές Σαμαρείτες του Τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έναν ολοκαίνουργιο απινιδωτή  με τα παρελκόμενά του για την ενίσχυση του έργου της εθελοντικής ομάδας με σκοπό την προστασία των πολιτών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, «στo πλαίσιo ενίσχυσης των πιστοποιημένων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, που δραστηριοποιούνται εντός των της Π.Ε. Ρεθύμνης,  η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή παρέδωσε σήμερα για χρήση στους Εθελοντές Σαμαρείτες του Τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έναν απινιδωτή και τα παρελκόμενά του προς ενίσχυση του έργου τους. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες είναι πανταχού παρόντες, καλύπτοντας υγειονομικά κάθε εκδήλωση, έτοιμοι να επέμβουν και να παράσχουν Α’ βοήθειες στους συμπολίτες μας.  

Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που μπορεί να επαναφέρει στη ζωή κάποιον που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, και ως εκ τούτου η παράδοση μιας τέτοιας συσκευής στους Σαμαρείτες είναι πολύτιμο βοήθημα για το έργο τους».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Λιονή δήλωσε σχετικά:

«Παραδίδουμε το παραπάνω υλικό στους Εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στους πολίτες του Ρεθύμνου. Αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες τόσο  στην προστασία του Ρεθύμνου  από φυσικές καταστροφές,  όσο και στην υγειονομική κάλυψη πάσης φύσεως εκδηλώσεων στην περιοχή μας. Ευχαριστούμε  τους συμπολίτες μας,  Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού,  που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Ρεθύμνου. Η Π.Ε. Ρεθύμνης θα συνεχίσει να ενισχύει όσο μπορεί τις πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας του Ρεθύμνου και στο μέλλον, καθώς η συνδρομή τους είναι πολύτιμη και ζωτικής  σημασίας για τον τόπο  μας».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News