Ρέθυμνο: Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από τον «ΣΥΝΠΟΛΙΣ»

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από τον «ΣΥΝΠΟΛΙΣ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών δημιούργησε ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου "ΣΥΝΠΟΛΙΣ".

Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και συγκλόνισε το πανελλήνιο, δημιούργησε ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου "ΣΥΝΠΟΛΙΣ".

Το συγκεκριμένο γκράφιτι επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Στέφαν Μιχαήλοβιτς, και αφορά την αποτύπωση ενός καρέ του δυστυχήματος πάνω σε δημοτικό τοιχίο στην περιοχή του Κουμπέ, επί της λεωφόρου Αν. Σταμαθιουδάκη, στη δυτική είσοδο της πόλης του Ρεθύμνου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσιφος, «ας ελπίσουμε ότι τέτοια τραγικά δυστυχήματα δεν θα συμβούν ξανά στον τόπο μας, αφαιρώντας τόσο άδικα τις ζωές αθώων ανθρώπων. Δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο γκραφιτι στέλνοντας το μήνυμα πως η μνήμη πρέπει να υπάρχει ώστε να είναι οδηγός για να μη συμβαίνουν λάθη στο κάθε αύριο. Όλοι μας στο ΣΥΝΠΟΛΙΣ, είμαστε σίγουροι πως η μνήμη των συνανθρώπων μας σε αυτή την τραγωδία θα είναι μνήμη αιώνια».

Είναι η δεύτερη φορά που ο "ΣΥΝΠΟΛΙΣ" αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία καλαίσθητου γκράφιτι σε δημοτικό τοιχίο του Ρεθύμνου, ενώ η πρώτη ήταν πριν δύο χρόνια, με αφορμή τα 80 χρόνια από την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News