ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Απάντηση στις αστειότητες του κ. Δουλουμπέκη»

Ρέθυμνο
ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Απάντηση στις αστειότητες του κ. Δουλουμπέκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, στην οποία δίνει απαντήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δουλουμπέκη, αναφορικά με τα εκτός σχεδίου - «Εντέχνως αγνοεί ότι η απόφαση όπου έκρινε παράνομη τη δόμηση είναι του ΣτΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά

«Ο κόσμος θα κρίνει και θα επιλέξει ποιους εμπιστεύεται να διαχειριστούν και αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Πάντως επειδή ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι μακρύς θα συνιστούσαμε στον κ. Δουλουμπέκη να είναι προσεκτικός με τη μικροπολιτική γιατί είμαστε μια μικρή κοινωνία και ξέρουμε πως δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με τους οικισμούς και τις προσφυγές στο ΣτΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία η απόφαση της ΝΔ για τα εκτός σχεδίου είναι νέο πλήγμα για την περιουσία των Ρεθυμνιωτών. Βέβαια εντέχνως αγνοεί ότι η  απόφαση όπου έκρινε παράνομη τη δόμηση στα εκτός σχεδίου γήπεδα με εμβαδό πάνω από 4 στρέμματα, είναι του ΣτΕ που αποτελεί κομβικό σκέλος της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και όχι  μέρος των «πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλλον το νέο ήθος που ευαγγελίζεται ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τους Ρεθεμνιώτες ως ιθαγενείς που θαμπώνονται από γυαλιστερές κουβέντες. Πάμε όμως να δούμε την πραγματικότητα: Στην ανακοίνωση υπάρχει εκτενής αναφορά στους δασικούς χάρτες και στον εγκλωβισμό χιλιάδων συμπολιτών μας.

Ποτέ προέκυψε το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες:

Το πρόβλημα με την εν λόγω διαδικασία ενεργοποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. Γ΄ του άρθρου 153 του ν. 4389/2016. Δηλαδή είναι μνημονιακή  υποχρέωση που προήλθε ως αποτέλεσμα της «περήφανής διαπραγμάτευσης» του κ. Τσίπρα. Βέβαια είναι λογικό ο κ. Δουλουμπέκης  να μην το ξέρει γιατί τότε ήταν ακόμα μέλος του ΚΙΝΑΛ. 

Ποιοι ορίσαν τις διαδικασίες και τον ανάδοχο για τους δασικούς χάρτες της Π.Ε Ρεθύμνου: 

Ο κ. Φάμελος έλεγε το 2017: «Το έργο των δασικών χαρτών το οποίο με νόμο μας το 2016 (ν. 4389/16, Μάιος 2016) ενεργοποιήσαμε και από το Γενάρη 2017 και μετά υλοποιήσαμε πλήρως, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν». Γνωρίζοντας το μπάχαλο που έρχεται έσπευσαν να θεραπεύσουν τα προβλήματα με βιαστική και χωρίς δικλείδες νομοθέτηση, που όπως ήταν φυσικό η Ολομέλεια του ΣτΕ  έκρινε αντισυνταγματική, τόσο για τη διάταξη του ν.4389/16 όσο και τις περίφημες «οικιστικές πυκνώσεις». Κάτι σαν αυτό που ήθελαν να γίνει και τώρα με τα εκτός σχεδίου δηλαδή.

Η Π.Ε Ρεθύμνου ανήκε στις 36 Περιφερειακές Ενότητες που ανατέθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεκαέξι συμβάσεις προϋπολογισμού 40.051.436,95,ευρώ για να προχωρήσει η κατάρτιση νέων δασικών χαρτών για την οποία εκδόθηκε και η ΥΑ 158576/1579/4.7.2017 με τις τεχνικές προδιαγραφές, το τιμολόγιο και την ανάθεση της κατάρτισης των δασικών χαρτών. Ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μας είχε πει στον επίσημο απολογισμό του ότι η αναμενόμενη συμβασιοποίηση θα γινόταν τον Μάιο 2018 και η  κύρωση των δασικών χαρτών έως τέλη 2020. Αρά ψήφισαν την δεσμευτική χρονική ολοκλήρωση των χαρτών και ανάθεσαν την κατάρτιση σε μελετητές τους οποίους μπορούν να ρωτήσουν την Περιφέρεια και τους Δημάρχους αν τους είδαν ποτέ στο Ρέθυμνο. Μετά ήρθαν οι εκλογές του 2019 και απλά όταν έγινε η αναγγελθείσα από τον κ. Φάμελο ανάρτηση ο κος Δουλουμπέκης ξαφνικά μαχόταν για την «επιβεβλημένη διόρθωση και εκ νέου ανάρτηση των δασικών χαρτών της ΠΕ Ρεθύμνου – από την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εξυπηρετεί τη συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων»! Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η διαφορά του δασικού χάρτη με τις προχειρότητες ΣΥΡΙΖΑ και οι βελτιώσεις που ήδη έχουν αποτυπωθεί από τις πολίτικες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης. 

Στον νομό Ρεθύμνου έχουν υποβληθεί περί τις 9.500 αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη με τις περίπου 1.500 να είναι  αιτήσεις για πρόδηλα σφάλματα. Μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση τους θα οδηγηθούμε στο να είναι ο δασικός χάρτης της Π.Ε Ρεθύμνου ένας ολοκληρωμένος χάρτης που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση των δασικών εκτάσεων.

Ακριβώς με την ιδιά προσέγγιση, την ίδια σοβαρότητα και την κατάλληλη νομοτεχνική προετοιμασία η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  θα προχωρήσει σε παρέμβαση μέσα από ειδική μεταβατική διάταξη για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου γήπεδα με εμβαδό πάνω από 4 στρέμματα, η οποία θα δίνει σαφή απάντηση στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε για την αξιοπιστία μας.

Ο κόσμος θα κρίνει και θα επιλέξει ποιους εμπιστεύεται να διαχειριστούν και αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Πάντως επειδή ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι μακρύς θα συνιστούσαμε στον κ. Δουλουμπέκη να είναι προσεκτικός με τη μικροπολιτική γιατί είμαστε μια μικρή κοινωνία και ξέρουμε πως δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με τους οικισμούς και τις προσφυγές στο Στε πραγματικά ενάντια στους μικροϊδιοκτήτες του Ρεθύμνου. Κυρίως όμως γιατί όταν βλέπουμε ένα νέο άνθρωπο να πολιτικοποιεί τη δικαιοσύνη χειριστικά και με σκοπιμότητα, είναι ξεκάθαρο ότι η επικρατούσα αντίληψη στο ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαιοσύνη παραμένει να έχει κατάδικο βουλευτή, πρώην υπουργό στα ψηφοδέλτιά και μόνη παρακαταθήκη το νόμο 4322/2015, γνωστό και ως νόμο Παρασκευόπουλου και να ευαγγελίζεται δεύτερη σχολή δικαστών, γιατί δεν μας αρέσει αυτή που έχουμε. Κάτι που φαντασιώνονται να πράξουν με ένα νόμο και ένα άρθρο και που δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τη χώρα οι πολίτες συγκρίνουν και αποφασίζουν».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News