Ρέθυμνο: Αναβλήθηκε η δίκη των Γερμανών για το επεισοδιακό τροχαίο στον Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Αναβλήθηκε η δίκη των Γερμανών για το επεισοδιακό τροχαίο στον Μυλοπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δύο αδέλφια από τη Γερμανία, που δεν προσήλθαν τελικά στο δικαστήριο, κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος των δύο Κρητικών που τους εμβόλισαν με το 4Χ4 αυτοκίνητό τους

Μνήμες από το αδιανόητο τροχαίο στον Μυλοπόταμο με «πρωταγωνιστές» μια οικογένεια Γερμανών τουριστών και δύο «θερμόαιμους» Κρητικούς, που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο στον επαρχιακό δρόμο και μέσα στο Πέραμα, διασύροντας διεθνώς τη χώρα μας, επρόκειτο να αναβιώσουν το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όπου είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τα δύο αδέλφια από τη Γερμανία.

Η υπόθεση είχε εισαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όμως τελικά αναβλήθηκε (για τον Οκτώβριο του 2024), καθώς κανείς από τους κατηγορούμενους δεν προσήλθε στο δικαστήριο. Οι δύο Γερμανοί, έπειτα από τη μήνυση που υποβλήθηκε από την πλευρά των Κρητικών, κατηγορούνται για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες» σε βάρος των δύο κατοίκων του Μυλοποτάμου, που είναι κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες καταστημάτων του Περάματος, το οποίο αποτυπώνει καρέ-καρέ τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο χωριό και το οποίο εμπεριέχεται στη δικογραφία, είχε εξαρχής συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις και διεθνώς.

Οι εικόνες με το αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο 39χρονος Κρητικός να εγκλωβίζει κυριολεκτικά, να εμβολίζει και στο τέλος να «σκαρφαλώνει» με την όπισθεν στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος των Γερμανών, που προσπαθούσαν να σωθούν, είχαν προκαλέσει τότε και την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από δύο μήνες το neakriti.gr, πέρα από τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των Γερμανών, η εισαγγελική πρόταση παρέπεμπε τον 39χρονο Μυλοποταμίτη σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που παρέπεμψε σε δίκη τους δύο Κρητικούς έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι τα αποδιδόμενα αδικήματα τελέστηκαν με ρατσιστικά κίνητρα.

Τελικά, ο 39χρονος οδηγός του αγροτικού παραπέμπεται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνη οδήγηση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος συνοδηγός του αγροτικού παραπέμπεται για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ωστόσο, η δίκη των δύο Κρητικών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News