2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Ρέθυμνο
2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κ. Δέσποινα Αγγελιδάκη, τονίζοντας το ρόλο της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 11 π.μ. εκδήλωση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατσιπόπουλου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις στο Ευρωκοινοβούλιο».

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κ. Δέσποινα Αγγελιδάκη, τονίζοντας το ρόλο της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Η κ. Φέφη Βαλαρή, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Παραρτήματος Ν. Ρεθύμνου, μίλησε για την ιδρύτρια του Λυκείου Ελληνίδων, Καλλιρρόη Παρρέν-Σιγανού και τη συνεισφορά της στην προώθηση των δικαιωμάτων της γυναίκας στην Ελλάδα του 1911.Η κ. Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλευτής, συμμετείχε διαδικτυακά και μίλησε για την πορεία της στο Ευρωκοινοβούλιο ,τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τη δράση της. Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις και εκθέσεις στο Ε.Κ. για να θεσμοθετηθεί μέσα στο 2023 ένα ολιστικό πλαίσιο μηδενικής ανοχής και πρόληψης της έμφυλης βίας.

Η κ. Άννα Ελευθεριάδου –Γκίκα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρεθύμνης τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Κατατέθηκαν οι εμπειρίες της ως γυναίκα, επιστήμονας και ενεργό μέλος της πολιτικής ζωής του τόπου. Επίσης παρουσιάστηκαν δύο βίντεο που δημιουργήθηκαν από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρεθύμνης.

Η κ. Αθανασία Παπουτσή, ερευνήτρια ΙΤΕ, μέλος της Επιτροπής Ισότητας των φύλων συμμετείχε διαδικτυακά. Έγινε αναφορά στην ακαδημαϊκή πορεία της και απαντήθηκαν ερωτήσεις μαθητών σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τις ανακαλύψεις που έχει επιφέρει η έρευνά της.

Τέλος, η κ. Πελαγία Χατζηδάκη, απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής, κάνοντας αναδρομή στην πορεία της ζωής της τόνισε ότι αγωνιζόμενη απέκτησε όλα όσα σήμερα δικαιωματικά κατέχει.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσιάσεις των εργασιών που μαθητές/τριες  ετοίμασαν για την ημέρα της γυναίκας. Οι μαθητές με το βλέμμα στο παρελθόν και στο μέλλον, γιόρτασαν, αναδεικνύοντας και αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά της γυναίκας στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

"Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατσιπόπουλου που μας διέθεσε τις εγκαταστάσεις του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News