Ρέθυμνο: Χρηματοδοτείται για υδροαρδευτικά δίκτυα ύψους 157.200 ευρώ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Χρηματοδοτείται για υδροαρδευτικά δίκτυα ύψους 157.200 ευρώ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις ολοκληρώνονται τα υδροαρδευτικά δίκτυα στις πυρόπληκτες περιοχές, δηλαδή στην Κρύα Βρύση και τις Μέλαμπες

Δύο νέες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου υπογράφηκαν από τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν:  

- Σε επεκτάσεις δικτύων υδροάρδευσης στις ΤΚ Κρύας Βρύσης, Σελλίων και Μελάμπων ύψους 100.000 ευρώ, η οποία με επιπλέον 20.000 ευρώ από πόρους του Δήμου θα υλοποιηθεί, έργο συνολικού προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.

- Σε επιχορήγηση για ωρίμανση, προετοιμασία, υποβολή, διαχείριση και υλοποίηση έργων μέσω τεχνικών συμβουλών προϋπολογισμό 37.200 ευρώ.

«Με τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις ολοκληρώνονται τα υδροαρδευτικά δίκτυα στις πυρόπληκτες περιοχές δηλαδή στην Κρύα Βρύση και τις Μέλαμπες. Στα δίκτυα που έχουν ήδη υλοποιηθεί έρχονται να προστεθούν 1.300 μέτρα στην Κρύα Βρύση και 1.500 μέτρα στις Μέλαμπες» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συνέχισε:

«Για όλες αυτές τις παρεμβάσεις είχαμε δεσμευτεί στις τοπικές κοινωνίες. Βέβαια οι περισσότερες έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ για τις υπόλοιπες έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις. Αντίστοιχα στην ΤΚ Σελλίων θα αντικαταστήσουμε δίκτυο μήκους 1.500 μέτρων το οποίο παρουσιάζει συνεχώς βλάβες και θα επεκτείνουμε το υφιστάμενο κατά 600 μέτρα. Η δεύτερη χρηματοδότηση αφορά την ωρίμανση μελετών ώστε να μπορούσε να αντλήσουμε νέες χρηματοδοτήσεις στο μέλλον» τόνισε  ο κ. Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά  τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτική  Μανώλη Κουτουλάκη, ένα πραγματικό φίλο της περιοχής μας, για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Ο κ. Κουτουλάκης ανταποκρίνεται πάντα θετικά και άμεσα στα αιτήματα του Δήμου μας  και είχε δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές εγκρίνοντας και άλλες χρηματοδοτήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News