Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου για το ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU

Ρέθυμνο
Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου για το ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο εστιάζει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την ποικιλομορφία του κλάδου των εστιατορίων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους παρόχους υπηρεσιών

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου ενημερώνει με ανακοίνωσή του τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις εστίασης για το ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU το οποίο εστιάζει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την ποικιλομορφία του κλάδου των εστιατορίων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους παρόχους υπηρεσιών.

Στην πρώτη φάση του έργου που αφορούσε στην μελέτη της κατάστασης του τομέα HORECA από Ομάδα Εμπειρογνωμόνων, συμμετείχε, μετά από αξιολόγηση, ο ειδικός επιστήμονας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος - ΚΕΕΕ, κ. Γιώργος Ασωνίτης.

Στη δεύτερη φάση του έργου, εστιατόρια, νεοφυείς επιχειρήσεις και πάροχοι υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη θα επιλεγούν ως μέλη δέκα πιλοτικών ομάδων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στον τομέα των εστιατορίων & θα λάβουν οικονομική ανταμοιβή έως και 12.000 €.

Με βάση την εν λόγω πρόσκληση ενδιαφέροντος, το έργο αναζητά:

* Εστιατόρια:

Πρόκειται για μικρά και μεσαία εστιατόρια, καφετέριες, pubs κ.λπ., που ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του RESTwithEU και να εφαρμόσουν νέα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία. Απαιτείται, εκ μέρους τους, μια δέσμευση (χρονική και ομαδική) και θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στην αλλαγή των υφιστάμενων λειτουργιών και διαδικασιών και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών ή εργαλείων.

* Start-ups/Πάροχοι υπηρεσιών:

Πρόκειται για εταιρείες που έχουν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο και μια σταθερή ομάδα εργασίας ικανή να αποδείξει ότι η λύση που προτείνουν είναι λειτουργική και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του έργου. Θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν τις λύσεις τους και να προσαρμοστούν στις προκλήσεις και τις ανάγκες του εστιατορίου.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι ανοιχτή από 21 Φεβρουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2023.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα: https://restwith.eu/about-the-project/

Φόρμα Συμμετοχής για Εστιατόρια: https://restwith.eu/open-call/restaurants/#open-call-form

Φόρμα Συμμετοχής για Start-ups/Παρόχους Υπηρεσιών: https://restwith.eu/open-call/solution-providers/#open-call-form

Όροι και Προϋποθέσεις: https://restwith.eu/wp-content/themes/restTheme-2/assets/RESTwithEU-Open_%20Call_Participation_terms.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Γιώργος Ασωνίτης, ειδικός επιστήμονας της ΚΕΕΕ σε θέματα Ε.Ε. (210.338.7104-6, [email protected]).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News