Ρέθυμνο: Τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεόδωρου

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεόδωρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης θα εκδοθούν τα άπαντα του Μητροπολίτη Θεοδώρου με έργα του μακαριστού λογίου ιεράρχη, και στη συμπλήρωση των 30 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του, το έτος 2026, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την Ιστορία και τη Γλώσσα εις μνήμην του  

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου προ της Απόκρεω (Ψυχοσαββάτου), 18ης Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος, συμπαραστατούμενος υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου προκατόχου του, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου (Τζεδάκη), επί τη συμπληρώσει 27 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου, στην πολυτίμητη προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στην Εκκλησία Κρήτης εν γένει, καθώς και στις αξίες και παρακαταθήκες, τις οποίες ο αοίδιμος Ιεράρχης κατέλιπε.

Επίσης, ο Σεβασμιότατος προανήγγειλε ότι θα εκδοθούν από την Ιερά Μητρόπολη τα άπαντα του Μητροπολίτη Θεοδώρου, με κείμενα, ομιλίες, εγκυκλίους κ.λπ., έργα του μακαριστού λογίου Ιεράρχου, και ότι, συν Θεώ, στη συμπλήρωση των 30 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του, το έτος 2026, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για την Ιστορία και τη Γλώσσα εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Θεοδώρου, ο οποίος προσέφερε πολλά και στην Ιστορία της Κρήτης και στη Γλώσσα.

Στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν ο νέος αστυνομικός διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μανούσος Παραγιουδάκης, η κατά σάρκα αδελφή του μακαριστού Μητροπολίτη Θεοδώρου μετά του συζύγου και των τέκνων τους και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου και προσεφέρθη από την Ιερά Μονή μοναστηριακή επιμνημόσυνος τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News