Απάτη στο Ρέθυμνο: Προσποιήθηκε αντιδήμαρχο για να του καταβάλει δήθεν οφειλές στο δήμο Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο
Απάτη στο Ρέθυμνο: Προσποιήθηκε αντιδήμαρχο για να του καταβάλει δήθεν οφειλές στο δήμο Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρησε να πείσει κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Σπηλίου να καταθέσει άμεσα σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματικό ποσό που δήθεν όφειλε στο Δήμο Αγίου Βασιλείου - Ο επίμαχος απατεώνας, μάλιστα, δεν δίστασε να προσποιηθεί ότι είναι αντιδήμαρχος, προκειμένου να πείσει τον συγκεκριμένο δημότη να καταβάλει τα δήθεν οφειλόμενα

Δεν έχουν σταματημό οι προσπάθειες των κάθε λογής επιτήδειων να ξεγελάσουν ανυποψίαστους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους αρπάξουν χρήματα.

Πρόσφατα, στην ενδοχώρα του νομού Ρεθύμνου άγνωστο άτομο επιχείρησε να πείσει κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Σπηλίου να καταθέσει άμεσα σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματικό ποσό που δήθεν όφειλε στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Ο επίμαχος απατεώνας, μάλιστα, δεν δίστασε να προσποιηθεί ότι είναι αντιδήμαρχος, προκειμένου να πείσει τον συγκεκριμένο δημότη να καταβάλει τα δήθεν οφειλόμενα.

Με αφορμή το εν λόγω συμβάν, η οικεία Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας σχετικά τους κατοίκους της περιοχής.

«Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής για προσπάθεια τηλεφωνικής απάτης σε βάρος δημότη με πρόσχημα οφειλές προς το Δήμο.

Συγκεκριμένα, άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο, προσποιούμενο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Βασιλείου προσπάθησε να πείσει τον δημότη ότι θα πρέπει να καταβάλει άμεσα σε συγκεκριμένο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ψευδές ποσό οφειλής προς τον Δήμο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό τονίζουμε ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ουδεμία σχέση έχει με αυτό και ότι πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Οι υπηρεσίες του δήμου επικοινωνούν με τους δημότες για θέματα που αφορούν οφειλές τους μέσω ταχυδρομικών επιστολών στις οποίες αναφέρονται και οι τρόποι εξόφλησης τους και σε καμία περίπτωση δεν δίδονται οδηγίες μέσω τηλέφωνου για θέματα οφειλών ή τραπεζικών συναλλαγών. Επίσης αρμόδια για θέματα οικονομικής φύσης είναι αποκλειστικά η οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή email που δέχονται καθώς οι προσπάθειες εξαπάτησης είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον. Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άτομα επιχειρούν να τους πείσουν να καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να αποφύγουν τη γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων σε τρίτους (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ Numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ)» αναφέρει αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News