Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου: Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ρέθυμνο
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου: Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλούμαστε να σταθούμε δίπλα στον τουρκικό και τον συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρουν τα μέλη της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι καταστροφικοί πολύνεκροι σεισμοί στη γειτονική Τουρκία και τη Συρία οδήγησαν - και - τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου στο να προχωρήσουν σε δράση ενδυναμώνοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνου με σκοπό να βοηθήσουν τους πληγέντες στις σεισμόπληκτες περιοχές. Για τον σκοπό αυτό συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης καλώντας τους πολίτες να σταθούν δίπλα στον τουρκικό και τον συριακό λαό.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, πολλούς περισσότερους τραυματίες, χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Καλούμαστε να σταθούμε δίπλα στον τουρκικό και τον συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου προτείνει να δυναμώσουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνου, όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου καταθέτοντας προσφορές στον χώρο συγκέντρωσης του Δήμου, δηλαδή στα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στο κεντρικό ΚΑΠΗ, στην οδό Μοάτσου, κατά τις ημέρες: Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Τα επιλεγμένα είδη πρώτης ανάγκης είναι τα εξής:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες, αντισηπτικά, επίδεσμοι, αντιφλεγμονώδη, φυσιολογικοί οροί κ.λπ.),

- Κουβέρτες,

- Παπλώματα,

- Σκηνές,

- Υπνόσακοι,

- Μαξιλάρια,

- Φακοί,

- Είδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ – γάντια – σκούφοι – κάλτσες),

- Είδη γυναικείας υγιεινής,

- Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας,

- Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News