Συλλυπητήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης για την εκδημία του Θεοχάρη Δετοράκη

Ρέθυμνο
Συλλυπητήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης για την εκδημία του Θεοχάρη Δετοράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιερά Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη

Ειδική μνεία στο έργο και την επιστημονική κατάρτιση του αείμνηστου Κρητολόγου, Ομοτίμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Θεοχάρη Δετοράκη, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών, κάνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Επί τη εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Θεοχάρους Δετοράκη, Ομοτίμου Καθηγητού Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Άρχοντος Μεγάλου Πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εκφράζει προς τους οικείους αυτού και προς την πανεπιστημιακήν κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης ολόθερμα συλλυπητήρια και δέεται του Κυρίου διά την ανάπαυσιν αυτού μετά των δικαίων και των αγίων.

Ο αείμνηστος Καθηγητής αφιέρωσε σύνολον την ζωήν αυτού εις την Κρήτην, εις την μελέτην της Ιστορίας και την ανάδειξιν αυτής, και εταυτίσθη μετά του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμβάλλων και ούτω διά της προσωπικότητός του και της πολυπτύχου και καρποβριθούς προσφοράς του εις το υψηλόν επίπεδον του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσέφερε δε πολλά και αγαθά προς την Εκκλησίαν Κρήτης και ιδιαιτέρως προς την Ιεράν Μητρόπολιν Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Ο μακαριστός μέγας Καθηγητής ενέπνευσε πολλούς διά του ήθους και της επιστημοσύνης αυτού και δεν θα παύση και από του ουρανού να διδάσκη και να εμπνέη η επιβλητική μορφή και η σπουδαία προσφορά αυτού εις τον τόπον, εις την Κρήτην και εις το Πανεπιστήμιόν της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ευρισκόμενος εις Αθήνας διά υπηρεσιακούς λόγους της Ιεράς Μητροπόλεως και Συνοδικήν αποστολήν της Εκκλησίας Κρήτης, θα εκπροσωπηθή εις την εξόδιον ακολουθίαν του μακαριστού Καθηγητού υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Καλυβιανάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Είη η μνήμη αυτού αιωνία και αγήρως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News