Ρέθυμνο: Με γοργούς ρυθμούς το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Πλακιά

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Με γοργούς ρυθμούς το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Πλακιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το επόμενο τμήμα (από τη γέφυρα έως 150 μέτρα μετά την διασταύρωση Σουδας) ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της ανάπλασης

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο ανάπλασης  του παραλιακού μετώπου του Πλακιά καθώς έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες της υπογειοποίησης των καλωδίων  από την ΔΕΔΔΗΕ στο τμήμα μέχρι την γέφυρα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το επόμενο τμήμα (από τη γέφυρα έως 150 μέτρα μετά την διασταύρωση Σούδας) ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της ανάπλασης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.780.000 ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και 626.787,73  ευρώ για την υπογειοποίηση  των καλωδίων από την ΔΕΔΔΗΕ.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής του Πλακιά και γενικότερα στον πολεοδομικό, κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό της περιοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς εκτελούνται και άλλα έργα όπως ο περιφερειακός δρόμος και το τμήμα Πλακιάς-Σούδας, τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού και άλλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, όπως και των υπολοίπων, είναι η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση όπως επιβάλει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και συνέχισε «Σε λίγους μήνες ο Πλακιάς θα έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί καθώς πρόκειται για μια μελέτη η οποία θα αλλάξει ριζικά την φυσιογνωμιά του οικισμού και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ολοκλήρωση του Περιφερειακού ο οποίος θα αποσυμφορήσει τον παραλιακό δρόμο. Παράλληλα η υπογειοποίηση των καλωδίων είναι μια απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης αισθητικής παρέμβασης»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News