Ρέθυμνο: Προβληματισμένοι οι πολίτες για τις εξελίξεις - Ζητούν λύση για να «ζήσει» το νοσοκομείο (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Προβληματισμένοι οι πολίτες για τις εξελίξεις - Ζητούν λύση για να «ζήσει» το νοσοκομείο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον έντονο προβληματισμό τους για το αύριο του νοσοκομείου της πόλης τους, έπειτα και από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχεται, εκφράζουν μιλώντας σήμερα στην ΚΡΗΤΗ TV κάτοικοι του Ρεθύμνου, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Ζητούν λύση για να «ζήσει» το μοναδικό νοσοκομείο του νομού
  • Πολίτες: Μονόδρομος η αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών
  • Ένα νέο σύγχρονο νοσοκομείο ζητούν οι Ρεθυμνιώτες

Κάθε άλλο παρά αδιάφορους θα μπορούσαν να αφήσουν τους ίδιους τους κατοίκους του Ρεθύμνου, οι ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο ένα και μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού. 

Οι μαζικές παραιτήσεις γιατρών της «πρώτης γραμμής» από την μία πλευρά και η συνεχής υποβάθμισή του ιδρύματος από την άλλη, προκαλούν στην κοινωνία έντονο προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από δω και πέρα. Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών θα πρέπει να ενισχυθούν και μάλιστα γενναία, ώστε να καταφέρει το ΕΣΥ να αντέξει και να μην χάσει το έμψυχο δυναμικό του. 

Και την ώρα που το υπάρχον νοσοκομείο περνά καθημερινά από «σαράντα κύματα» για να καταφέρει να κρατηθεί στην ζωή, πολίτες του Ρεθύμνου αξιώνουν όχι μόνο την ενίσχυση του με τον απαραίτητο αριθμό υγειονομικών, αλλά την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.   

Στο μεταξύ λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή του μεγάλου πανρεθυμνιώτικου συλλαλητηρίου, που έχει προγραμματιστεί στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας με αφετηρία το δημαρχείο της πόλης, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και δημοτικού Ρουσσοσπιτίου, του 9ου δημοτικού σχολείου της πόλης, του 2ου δημοτικού Ατσιποπούλου, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού Σταυρωμένου, του δημοτικού σχολείου Πλακιά, αλλά και του 3ου λυκείου Ρεθύμνου, ζητούν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν να σταματήσει εδώ και τώρα η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Να σταματήσουμε τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας 

Την παράστασή τους στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και στους υγειονομικούς δηλώνουν με ανακοίνωσή τους Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ρεθύμνου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους:

«Οι πιο σημαντικοί κρίκοι στην κοινωνική «αλυσίδα» είναι η παιδεία και η υγεία.

Ως γονείς και ως μέλη της κοινωνίας οφείλουμε να διεκδικούμε από την πολιτεία να λειτουργούν αυτοί οι δυο τομείς εύρυθμα, προς όφελος των πολιτών.

Η παιδεία είναι μεγάλος «ασθενής» δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, αφού συχνά δίνουμε μικρές μάχες για τα αυτονότητα.

Ασθενής όμως, και μάλιστα σε βαριά κατάσταση, είναι και η υγεία στο Ρέθυμνο.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου και το προσωπικό του χρειάζονται τη στήριξή μας, χρειάζονται τη φωνή μας και τη διεκδίκησή μας για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στελεχωμένο επαρκώς, με γιατρούς που δεν θα δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, που θα μπορούν να ασκούν το λειτούργημά τους αξιοπρεπώς, σε συνθήκες ανθρώπινες, για να προσφέρουν υπηρεσίες σε όλους εμάς όταν τους χρειαστούμε.

Χρειαζόμαστε ένα νοσοκομείο που να το εμπιστευόμαστε, που θα μπορεί να μας εξυπηρετεί, όχι ένα νοσοκομείο που κλείνει τρύπες με μπαλώματα για να ξανανοίξουν μετά και να φτάνουμε στο σημείο να μην υπάρχει τόσο μεγάλο μπάλωμα για να τις κλείσει.

Η πρόσφατη παραίτηση της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής, μετά από είκοσι χρόνια θητείας στο ΕΣΥ, ανέδειξε τη θλιβερή και ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, ας είμαστε στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Ας σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε με απάθεια αυτά που μας αφορούν άμεσα, εμάς και τα παιδιά μας.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και αυτό το αγαθό πρέπει να το απολαμβάνουμε όλοι. Ας δώσουμε νόημα και αξία στη φράση αυτή, με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, φορείς και πρωτοβάθμια σωματεία του νομού.

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιπόπουλου

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου και Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου Σταυρωμένου

Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πλακιά

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Λυκείου Ρεθύμνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News