Ρέθυμνο: Ξεσηκωμός στα Απλαδιανά για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου - Τι ζητούν γονείς και μαθητές (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ξεσηκωμός στα Απλαδιανά για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου - Τι ζητούν γονείς και μαθητές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λουκέτο» στο σχολείο τους που εξυπηρετεί 12 χωριά του μέσα Μυλοποτάμου έχουν βάλει από την Δευτέρα οι γονείς των 43 μαθητών του δημοτικού Απλαδιανών, αντιδρώντας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου να το υποβαθμίσει -μεσούσης της χρονιάς- από 4/θεσιο σε 3/θεσιο.

 

  • Στο πόδι οι γονείς του δημοτικού Απλαδιανών για να «γλιτώσουν» το σχολείο τους
  • Ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης του 4/θέσιου Δημοτικού Σχολείου
  • Ζητούν ισότιμη αντιμετώπιση των παιδιών τους
  • Δεν κάνουν βήμα πίσω μέχρι να δικαιωθούν
  • Σε κατάληψη το σχολείο από τους ίδιους τους γονείς
  • Στο πλευρό της σχολικής κοινότητας Εκκλησία και Δήμος

Ενωμένοι σαν μια γροθιά γονείς, εκπαιδευτικοί, εκκλησία και δήμος μάχονται για να γλιτώσει έστω και «παρά πέντε» την υποβάθμιση το σχολείο τους.

Το 4/θεσιο δημοτικό της ορεινής μειονεκτικής περιοχής των Απλαδιανών -που αριθμεί 43 μαθητές και εξυπηρετεί 12 χωριά του μέσα Μυλοποτάμου- κινδυνεύει να υποβαθμιστεί μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αξίωση των γονέων είναι να σταματήσουν να παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών τους και να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους μαθητές της πόλης. 

Οι γονείς έχοντας ως μοναδικό «όπλο» αντίδρασης την κατάληψη, έβαλαν από την Δευτέρα «λουκέτο» στην είσοδο του σχολείου και αρνούμενοι να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, δηλώνουν πως το λουκέτο θα βγει μόνο όταν η Διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου πάρει πίσω την απόφαση για την υποβάθμιση της σχολικής μονάδας. 

Οι 43 μαθητές του δημοτικού Απλαδιανών όμως, έχουν έναν ακόμα λόγο να αισθάνονται αδικημένοι και παραγκωνισμένοι από την Πολιτεία. Από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα για τα παιδιά αυτά παραμένουν «άγνωστες λέξεις» η γυμναστική, η πληροφορική, τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα θεατρικά, μιας και δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ειδικοτήτων.

Το σχολείο των Απλαδιανών, που συστεγάζεται με το νηπιαγωγείο σε εκσυγχρονισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις - λένε οι γονείς - ώστε μελλοντικά να αναβαθμιστεί ακόμα και σε 6/θέσιο. Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες θέλουν το σχολείο να γλιτώνει προς το παρόν την υποβάθμιση, όμως δεν θα καταφέρει εύκολα να ξεφύγει και από την υποστελέχωση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News