Μία ακόμη ευκαιρία από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου στον «αντάρτη» ιερέα - Κρίσιμη συνάντηση στην Μητρόπολη (βίντεο)

Ρέθυμνο
Μία ακόμη ευκαιρία από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου στον «αντάρτη» ιερέα - Κρίσιμη συνάντηση στην Μητρόπολη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίκειται συνάντηση του Μητροπολίτη με τον ιερέα στην Μητρόπολη Ρεθύμνου

Ακόμη μία ευκαιρία φαίνεται ότι δίνει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ.κ. Πρόδρομος Ξενάκης στον «αντάρτη» ιερέα.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει κάθε μέσο και κάθε περιθώριο για τον κληρικό ο οποίος δηλώνει ότι είναι αποτειχισμένος και δεν μνημονεύει τον επίσκοπό του μετά τη Σύνοδο στο Κολυμπάρι

Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ενόψει του εορτασμού της Παναγίας της Ελευθερώτριας τα εξώδικα και την παρέμβαση της αστυνομίας ο Μητροπολίτης φάνηκε διατεθειμένος να δώσει άφεση, αρκεί και ο ιερέας να έχει μετανοήσει ειλικρινά.

Όπως έχει γράψει ήδη το neakriti.gr το οποίο αποκάλυψε το όλο το θέμα, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου πλησίασε κατά τον εσπερινό της παραμονής της εορτής τον ιερέα και στο τέλος του άπλωσε κλάδο ελαίας. Ο ιερέας φάνηκε να συγκινείται από τα λόγια αγάπης του Μητροπολίτη και δέχτηκε να μεταβεί στην Μητρόπολη για να κάνουν οι δυο τους μία συνάντηση ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ωστόσο στην περίπτωση αυτή τα περιθώρια είναι στενά, ή ο ιερέας θα μνημονεύει τον Επίσκοπο και θα πάψει μέσω τον κοινωνικών δικτύων να απευθύνει «φλογερούς» λόγους ή αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης ⇒ Ρέθυμνο: Εγκατέλειψε τον ναό ο ιερέας youtuber για να… μην μολυνθεί από τον Μητροπολίτη (εικόνες)

Υπενθυμίζεται πως η όποια αντιδικία των τελευταίων ημερών μεταξύ του εφημέριου της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Ανω Καλλιθέα Ρεθύμνου, πατέρα Εμμανούηλ και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Προδρόμου φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, μετά την χθεσινοβραδινή παρουσία του κ. Προδρόμου στην ακολουθία του εσπερινού.  

Μιλώντας για πρώτη φορά πρόσωπο με το πρόσωπο μητροπολίτης και ιερέας, ο κ. Πρόδρομος ξεκαθάρισε πως η εκκλησία δεν είναι κανενός και πως άβατα στην εκκλησία της Κρήτης δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.  

Αναφερόμενος επίσης στις προκλητικές αναφορές των προηγούμενων ημερών, στο έγγραφο για αστυνομική παρουσία στον εσπερινό και στο εξώδικο, ο κ. Πρόδρομος εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει συγχωροχάρτι και χωρίς εκπτώσεις, όπως είπε, στα εκκλησιαστικά θέματα να συμπορευτούν.  

Αρχικά πάντως η ατμόσφαιρα ήταν «ηλεκτρισμένη» αφού κατά την είσοδο του Επισκόπου στον ιερό ναό, ο 49χρονος κληρικός κάλεσε όσους πιστούς υποστηρίζουν το κήρυγμα του, να αποχωρήσουν, όπως είπε, από τον χώρο για να μην μιανθούν, όπως και έκανε μερίδα των πιστών προκαλώντας την δυσαρέσκεια των υπολοίπων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News