Ρέθυμνο: Σε κλίμα συγκίνησης η αποχαιρετιστήρια συνάντηση δημάρχου και Αρχιεπισκόπου

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Σε κλίμα συγκίνησης η αποχαιρετιστήρια συνάντηση δημάρχου και Αρχιεπισκόπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα συγκίνησης η αποχαιρετιστήρια συνάντηση δημάρχου Ρεθύμνης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού υποδέχθηκε χθες Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο.

Ο Επίσκοπος Ρεθύμνης επισκέφθηκε τον δήμαρχο στο πλαίσιο του  εθιμοτυπικού αποχαιρετισμού που απευθύνει στις αρχές και την κοινωνία του Ρεθύμνου, λίγα μόλις 24ωρα προ της ενθρόνισής του στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Ο δήμαρχος για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την 12χρονη  σεπτή διακονία του και του κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του για την πνευματική παρακαταθήκη την οποία κληροδοτεί το Ρέθυμνο και τη σπουδαία  προσφορά του  στη συνοχή της κοινωνίας μας.

Τον διαβεβαίωσε δε, ότι το Ρέθυμνο θα συνεχίσει να τιμά και να υποστηρίζει το δύσκολο ποιμαντικό του έργο το οποίο πλέον έχει αποδέκτες όλους τους κατοίκους του νησιού μας και τους απανταχού Κρητικούς,   κι ευχήθηκε στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Υγεία , Δύναμη και Θεία Φώτιση.  

Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης, ο δήμαρχος αντάλλαξε με τον Σεβασμιώτατο αναμνηστικά δώρα και εγκάρδιες ευχές. Ο δήμαρχος δέχθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ένα προσωπικό δώρο και του πρόσφερε έναν ασημένιο δίσκο, με το έμβλημα του Δήμου Ρεθύμνης και εγχαραγμένα τα λόγια: «Σεβασμιώτατε, δεχτείτε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρατε στον τόπο μας. Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Ρεθύμνης» και ένα βιβλίο, εκφράζοντας την ελπίδα ο διάδοχος του να είναι αντάξιός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News