Ρέθυμνο: Τα 12.000€ έγιναν «καπνός»

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Τα 12.000€ έγιναν «καπνός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλες 5 απάτες μέσω facebook με λεία 11.000 ευρώ στην Κρήτη

Θύμα απάτης έπεσε 65χρονος άντρας στο Ρέθυμνο ο οποίος θέλησε να αγοράσει μηχανήματα αλλά δεν περίμενε ότι θα έχανε μια μικρή περιουσία.

Ο 65χρονος μπήκε σε ιστοσελίδα με σκοπό την αγορά, επέλεξε τα μηχανήματα της αρεσκείας του και μίλησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο για να κλείσει η συμφωνία.

Όταν του ζήτησε να καταθέσει 12.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, ο 65χρονος δεν δίστασε και κατέθεσε τα λεφτά. Μόνο που τα χρήματα έγιναν «καπνός» και ο 65χρονος δεν απέκτησε ποτέ τα μηχανήματα, που όπως πίστεψε, παρήγγειλε. Το θέμα διερευνά η αστυνομία. 

Άλλες 5 απάτες μέσω facebook με λεία 11.000 ευρώ στην Κρήτη

5 ακόμα απάτες του 2020 εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία με θύματα πολίτες που προσπάθησαν να κάνουν αγορές γεωργικών μηχανημάτων μέσω facebook στην Κρήτη. Οι πολίτες πείστηκαν να καταθέσουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προκαταβολή καθώς οι επιτήδειοι τους απέστειλαν φωτογραφία με πλαστό αποδεικτικό έγγραφο κατάθεσης χρημάτων. Ωστόσο η λεία της απάτης ανέρχεται σε 11.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 6 ανδρών. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν σήμερα (18.02.2021) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου πέντε υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες έχοντας συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, τελούσαν απάτες μέσω ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων και γεωργικών μηχανημάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε διαφορετικούς κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, χωρίς όμως να προβαίνουν στην αποστολή τους.

Επιπλέον, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά απέστειλαν φωτογραφία με πλαστό αποδεικτικό έγγραφο κατάθεσης χρημάτων.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από την 25.08.2020 έως την 14.09.2020 οι παραπάνω δράστες διέπραξαν πέντε υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 11.000 ευρώ. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News