«Έξυπνες» στάσεις λεωφορείου στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Έξυπνες» στάσεις λεωφορείου στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύστημα τηλεματικής που θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το επιβατικό κοινό

Η νέα τεχνολογία κατακτά τις στάσεις λεωφορείου στο Ρέθυμνο.

Σε 8 σημεία και για 3 δρομολόγια του ΚΤΕΛ αρχικά και με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ, εγκαθίσταται σύστημα τηλεματικής που σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνει το επιβατικό κοινό.

Στάσεις ηλεκτρονικής σήμανσης τηλεματικής έχουν εγκατασταθεί στο Ρέθυμνο και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να μπορεί το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Αρχικά, θα αναγράφονται πληροφορίες για τις γραμμές Πανεπιστήμιο - Πάνορμο, Κυριάννα - Βαλσαμόνερο και το δρομολόγιο του ηλεκτρικού λεωφορείου, ενώ μελλοντικά το σύστημα θα επεκταθεί.

Οι στάσεις έχουν εγκατασταθεί σε 8 σημεία: στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Κουμπέ, στον δημοτικό κήπο, στους 4 μάρτυρες , στο μουσικό σχολείο, στον Άγιο Γεώργιο στην Καλλιθέα, στο ΕΛΜΕΠΑ στα Περιβόλια και στο Αρσάνιο Γυμνάσιο - Λύκειο στο Σφακάκι.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 40 χιλιάδες ευρώ και αφορά το λογισμικό, τους μεταλλικούς ιστούς και τους ηλεκτρονικούς πίνακες. Μετά το πρώτο πιλοτικό διάστημα, θα ενταχθούν περαιτέρω δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News