Agios Nikolaos

Αλλάζει «πρόσωπο» ο Άγιος Νικόλαος: Η εντυπωσιακή ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο και η νέα μαρίνα - Δείτε εικόνες (vid)

ακρόαση άρθρου
Λασίθι
Αλλάζει «πρόσωπο» ο Άγιος Νικόλαος: Η εντυπωσιακή ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο και η νέα μαρίνα - Δείτε εικόνες (vid)
Με διπλή κατεύθυνση στην οδό Στυλιανού Κουνδούρου και εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης ο Άγιος Νικόλαος ετοιμάζεται να αλλάξει πλήρως την όψη του παραλιακού του μετώπου - Δείτε εικόνες

Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Αγίου Νικολάου, με την οδό Στυλιανού Κουνδούρου να γίνεται διπλής κατεύθυνσης, με την ανάπλαση να δίνει έναν αέρα ανανέωσης στη μεγαλύτερη πόλη του Λασιθίου.

AGIOS NIKOLAOS.jpg

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» και τον Μάνο Δασκαλάκη ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανόλης Μενεγάκης, υπάρχει ώριμη μελέτη που θέτει τις βάσεις για την ανάπλαση, όπως αποτυπώθηκε και στις φωτορεαλιστικές εικόνες που παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό αέρα.

Πλακόστρωτα πεζοδρόμια, αλλά και δρόμος φιλικός προς το περιβάλλον, είναι οι βάσεις του έργου που θα αναβαθμίσει αισθητά την εικόνα της πόλης.

Σε μια νέα εποχή περνά η μαρίνα του Αγίου Νικολάου, μέσα από ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίων ευρώ

Την ίδια ώρα, σε μια νέα εποχή περνά η μαρίνα του Αγίου Νικολάου, μέσα από ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και το ενεργειακό αποτύπωμα ενός από τα σημαντικότερα σημεία του θαλάσσιου τουρισμού στην ανατολική Κρήτη.

agiosNikolaos

Το μεγάλο σχέδιο για την αναβάθμιση της μαρίνας παρουσίασε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ», αναλύοντας το εύρος των παρεμβάσεων που δρομολογήθηκαν και τη σημασία τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόκειται για έργο του Δήμου Αγίου Νικολάου, το οποίο υλοποιείται μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου, της ΔΑΕΑΝ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση των Τουριστικών Λιμένων, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

agiosNikolaos

Βασικός άξονας του έργου, που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, ήταν η αντικατάσταση των πλωτών εξεδρών, μια παρέμβαση ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την ασφάλεια όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών 

Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ, με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει ένα πλέγμα παρεμβάσεων που αλλάζει ουσιαστικά τη σημερινή εικόνα και λειτουργία της μαρίνας.

Βασικός άξονας του έργου, που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, ήταν η αντικατάσταση των πλωτών εξεδρών, μια παρέμβαση ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την ασφάλεια όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών που προσεγγίζουν και ελλιμενίζονται στον Άγιο Νικόλαο.

►Διαβάστε επίσης: 

Αποκάλυψη στην «Ώρα Αιχμής»: Νέα εποχή για την ΑΣΤΕΚ – Η συμφωνία που αλλάζει την ιστορική σχολή (vid)

agiosNikolaos
agiosNikolaos

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:  

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη gallery που ακολουθεί:  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News