634825079_1312147510949118_6848485742936647960_n.jpg

Με κατάνυξη ο Εσπερινός του Ψυχοσάββατου στην Ιεράπετρα υπό τον Μητροπολίτη Κύριλλο

Λασίθι
Με κατάνυξη ο Εσπερινός του Ψυχοσάββατου στην Ιεράπετρα υπό τον Μητροπολίτη Κύριλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και προέστη του ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού του Ψυχοσάββατου προ της Απόκρεω, στον Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου.

Μετά την ψαλμώδηση του Νεκρώσιμου Κανόνα, τελέστηκε το καθιερωμένο ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών «πάντων των επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών…», σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη.

Ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τα ονόματα των κεκοιμημένων μαζί με τον εφημέριο του ναού, Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, ενώπιον των κολλύβων, σε κλίμα κατάνυξης και προσευχής.

Μετά την Απόλυση, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει τις ψυχές των προσφιλών κεκοιμημένων «μετά των Αγίων και των Δικαίων και εν Χώρα Ζώντων», υπενθυμίζοντας το βαθύ πνευματικό νόημα του Ψυχοσάββατου ενόψει της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News