Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της Τρίτης (13/1) σε περιοχή της Σητείας, όταν τροχαίο δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε έναν 15χρονο και προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό σε ακόμη ένα παιδί της ίδιας ηλικίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες και διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 15χρονος ανήκε στον πατέρα του του παιδιού που έχασε τη ζωή του, το οποίο δεν κατάγεται από την Κρήτη, καθώς βρισκόταν στο νησί μαζί με τον πατέρα του για δουλειά.
Τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά είναι από την Κρήτη, εκ των οποίων τα δύο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σητεία με ελαφρά τραύματα, ενώ ο δεύτερος 15χρονος, ο οδηγός του Ι.Χ., νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ.
Ι.Χ. με πέντε ανήλικους εκτράπηκε και ανατράπηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ερμούπολης Σητείας
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά πέντε νεαρά άτομα: ο οδηγός 15 ετών, ο 15χρονος που έχασε τη ζωή του, ένας 18χρονος και δύο 16χρονοι. Το όχημα εξετράπη και ανατράπηκε, προκαλώντας τραυματισμούς και στους υπόλοιπους επιβάτες. Το δυστύχημα σημειώθηκε ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της Ερμούπολης Σητείας, σε ένα σημείο όπου οι επικίνδυνες στροφές και οι υψηλές ταχύτητες συχνά προκαλούν ατυχήματα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασώστες του ΕΚΑΒ, όμως για τον έναν 15χρονο δεν υπήρχε δυνατότητα σωτηρίας. Η κατάσταση των υπόλοιπων επιβατών αξιολογείται, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.
