Χρυσή διάκριση κέρδισε στο διαγωνισμό μαγειρικής του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης ο δημοσιογράφοςτης ΚΡΗΤΗ ΤV Νίκος Πετάσης, μαγειρεύοντας τα «Παπουτσάκια του Ψαρά».

Το φαγητό που τρέλανε τους 4 κριτές-αρχιμάγειρες και το βαθμολόγησαν με άριστα 10, ήταν τα παπουτσάκια μελιτζάνας baby, ψημένες στο φούρνο και γεμιστές με φιλετάκια στείρας, γουρουνόψαρου και ξιφία Χρυσής, που είχαν ψηθεί στο γουόκ με ντοματίνια, πιπεριές Φλωρίνης και κρεμμύδι Ιεράπετρας, αρωματισμένα με βασιλικό και δυόσμο.

Πάνω από τα φιλετάκια είχε κρούστα από τριμμένη κεφαλογραβιέρα και γαρνιτούρα στην κορυφή τρυφερές γαριδούλες Μεραμπέλου, βρασμένες 3 λεπτά και σβησμένες με ούζο. Ο ξιφίας είχε σβηστεί με κρασί Μοσχάτο.


