Νοσοκομείο-Αγίου-Νικολάου-ΑΝ-8-7-2019.jpg

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Προκηρύχθηκαν 9 μόνιμες θέσεις για βοηθούς νοσηλευτές, χωρίς όμως πραγματική ενίσχυση - Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Προκηρύχθηκαν 9 μόνιμες θέσεις για βοηθούς νοσηλευτές, χωρίς όμως πραγματική ενίσχυση - Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βγήκαν τα αποτελέσματα για 9 μόνιμες θέσεις β. νοσηλευτών για το ΓΝΑΝ, αλλά εν τέλει το νοσοκομείο δεν θα ενισχυθεί με κανέναν επιπλέον υπάλληλο», όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Εξέλιξη καταγράφεται για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ) στην Κρήτη, καθώς τα αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2022 για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν καταλήγουν στην ενίσχυση του δυναμικού του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, αν και προκηρύχθηκαν 9 μόνιμες θέσεις βοηθών νοσηλευτών ΔΕ, οι νέοι διορισμοί δεν θα επιφέρουν ουσιαστική προσθήκη στο υπάρχον προσωπικό του ΓΝΑΝ.

Από τους 9 νέους διορισθέντες, οι 5 εργάζονται ήδη εδώ και 3-4 χρόνια στο νοσοκομείο ως συμβασιούχοι. Η επιτυχία τους στον διαγωνισμό σημαίνει ότι οι θέσεις τους μετατρέπονται τώρα σε μόνιμες, αλλά πρακτικά, αυτοί οι εργαζόμενοι παραμένουν στο ίδιο πόστο. Αν και η μετάβαση από συμβασιούχους σε μόνιμους υπαλλήλους είναι σημαντική για την προσωπική τους σταθερότητα και την εξασφάλιση εργασίας, το νοσοκομείο δεν κερδίζει νέες θέσεις σε επίπεδο προσωπικού.

Επιπλέον, στα αποτελέσματα διορισμού άλλων νοσοκομείων περιλαμβάνονται 5 ακόμα συμβασιούχοι βοηθοί νοσηλευτές του ΓΝΑΝ που διορίζονται ως μόνιμοι σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν σύντομα ή έχουν ήδη αποχωρήσει από το ΓΝΑΝ για να αναλάβουν τις νέες τους θέσεις. Αυτό δημιουργεί ένα κενό στο προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο όχι μόνο δεν θα ενισχυθεί με τους νέους διορισμούς, αλλά θα υποστεί και απώλειες.

Αυτό το παράδοξο αποτέλεσμα της προκήρυξης 7Κ/2022, όπου δεν ενισχύεται τελικά το νοσοκομείο με νέο προσωπικό, αναδεικνύει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Αυτά χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγίου Νικολάου σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση: «Την Πέμπτη 26/24 εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα διοριστέων από την προκήρυξη 7Κ/2022 για την κατηγορία ΔΕ βοηθών νοσηλευτών.

Για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προκηρύχτηκαν 9 θέσεις και στα αποτελέσματα υπάρχουν 9 διοριστέοι ΔΕ β. νοσηλευτές για το ΓΝΑΝ.

Από αυτούς, οι 5 εργάζονται ήδη εδώ και 3-4 χρόνια στο ΓΝΑΝ ως συμβασιούχοι  και τώρα παίρνουν μόνιμες θέσεις.

Επίσης στα αποτελέσματα διοριστέων  σε άλλα νοσοκομεία περιλαμβάνονται 5 συμβασιούχοι του ΓΝΑΝ που διορίζονται ως μόνιμοι σε άλλα νοσοκομεία και θα αποχωρήσουν (κάποιοι έχουν ήδη αποχωρήσει) από το ΓΝΑΝ.

Δηλαδή στην προκήρυξη 7κ/2022 προκηρύχτηκαν 9 μόνιμες θέσεις για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αλλά εν τέλει το νοσοκομείο δεν θα ενισχυθεί με κανέναν επιπλέον υπάλληλο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μιλά για ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό παρουσιάζοντας πλασματική εικόνα στην κοινωνία.

Αυτή η τακτική της κυβέρνησης περιλαμβάνεται στο σχέδιο διάλυσης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.

Όμως η κοινωνία και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με τον τρόπο που γίνονται οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων τα νοσοκομεία δεν ενισχύονται, και για αυτό κάθε χρόνο το προσωπικό των νοσοκομείων μειώνεται.
Στο ΓΝΑΝ το Μάιο του 2023 εργάζονταν 415 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, και το Μάιο του 2024 εργάζονται 391, δηλαδή 24 λιγότεροι σε ένα έτος. Οι οφειλόμενες ημέρες και ρεπό είναι 75 μέσο όρο ανά εργαζόμενο, ενώ στη νοσηλευτική υπηρεσία οφείλονται ακόμα  ημέρες κανονικών αδειών του  2018

Για την ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, απαιτείται μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αποδοχών και προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων .

Κάθε άλλη επιλογή συνεχίζει και ανακυκλώνει τη συνεχή μείωση του προσωπικού των νοσοκομείων που βρίσκεται σε εξέλιξη  και που οδηγεί τα νοσοκομεία σε συρρίκνωση παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News