νοσοκομειο

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων για τα νοσοκομεία του Λασιθίου: «Ανατροπή της πολιτικής, η μόνη λύση»

Λασίθι
Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων για τα νοσοκομεία του Λασιθίου: «Ανατροπή της πολιτικής, η μόνη λύση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μόνη λύση σωτηρίας των νοσοκομείων του Λασιθίου η ανατροπή της  πολιτικής αποδυνάμωσης και εμπορευματοποίησης  του ΕΣΥ – Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων»

«Εμείς ως Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων δεν τρέφουμε αυταπάτες. Έχουμε σταθερή άποψη ότι κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να σωθεί μόνο του, και μοναδική λύση  για τη σωτηρία των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που υπηρετεί η ΝΔ με ιδιαίτερη ευλάβεια πατώντας στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, με  στόχο να αποδυναμώσει και να εμπορευματοποιήσει το ΕΣΥ προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου της υγείας», αναφέρουν τα μέλη της Αγωνιστικής Κίνησης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. 

Ακολουθεί η σχετικη ανακοίνωση: 

«Ο Υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης την 1η/4/2024 απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη μίλησε  απαξιωτικά για τις μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών που έχουν γίνει για την υγεία στην Κρήτη.

«Μόνο το 5% των κατοίκων του νησιού είναι οι 35.000 κρητικοί που διαδήλωσαν στις πόλεις του νησιού για την υγεία», ανέφερε τότε με αλαζονεία ο υπουργός υγείας!

Τι έχει να πει άραγε  τώρα, μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στο νομό Λασιθίου; Σε ένα νομό με πληθυσμό 77.819  κατοίκους, το κόμμα του Α. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης,  έλαβε μόλις 7.890 ψήφους (ποσοστό 10% επί του πληθυσμού του νομού). Δηλαδή  δεν ψήφισαν ΝΔ και αποδοκίμασαν την κυβερνητική  πολιτική 69.929 πολίτες του Λασιθίου (ποσοστό 90%).

Βεβαίως πέρα από τις αριθμητικές σοφιστείες του υπουργού υγείας, η πραγματικότητα είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών του νομού μας δείχνει έμπρακτα την αντίθεση της στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στην υγεία και τη διαμαρτυρία της για τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας του νομού. Η αντίθεση αυτή φάνηκε στις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν  στις πόλεις του νομού το 2023 και στο Σεληνάρι το 2024, φάνηκε και στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στο ν. Λασιθίου όπου καταποντίστηκαν τα ποσοστά της ΝΔ και ενισχύθηκαν σημαντικά οι πολιτικές δυνάμεις με αγωνιστική και διεκδικητική κατεύθυνση που κινούνται στο πλευρό των εργαζομένων στην υγεία.

Την ίδια στιγμή βεβαίως οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην υγεία στο ν. Λασιθίου δεν θέλουν να πιστέψουν ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο  που στόχο έχει την διάλυση των νοσοκομείων και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και εκφράζουν την ελπίδα ότι η σοβαρότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία του Λασιθίου θα έχει την απαραίτητη προσοχή της κυβέρνησης και θα οδηγήσει στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων. Η άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκύψει στην υγεία, ουσιαστικά βγάζει λάδι την πολιτική της ΝΔ,  που έχει στον πυρήνα των θέσεων της τις αναθέσεις σε εργολάβους, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και που υλοποιεί  με ιδιαίτερη προσήλωση μια πολιτική που διαχρονικά θεωρεί την υγεία κόστος, τους ασθενείς πελάτες και τους εργαζόμενους αναλώσιμους.

Εμείς ως Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων δεν τρέφουμε αυταπάτες. Έχουμε σταθερή άποψη ότι κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να σωθεί μόνο του, και μοναδική λύση  για τη σωτηρία των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που υπηρετεί η ΝΔ με ιδιαίτερη ευλάβεια πατώντας στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, με  στόχο να αποδυναμώσει και να εμπορευματοποιήσει το ΕΣΥ προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου της υγείας.

Χρειάζεται δραστική αύξηση αποδοχών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μαζικές προκηρύξεις θέσεων  για να σταματήσει η συνεχής αποδυνάμωση των νοσοκομείων του νομού μας και για να μπορούν οι πολίτες να λαμβάνουν πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας.

Με αυτούς τους στόχους καλούμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συνεχίσουμε τους κοινούς αγώνες, σε συνεργασία με τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα του νομού Λασιθίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News