eforeutiki

Ευρωεκλογές 2024: Τα αποτελέσματα στον Νομό Λασιθίου αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα στους πρωταγωνιστές

Λασίθι
Ευρωεκλογές 2024: Τα αποτελέσματα στον Νομό Λασιθίου αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα στους πρωταγωνιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 55,5% έφτασε η αποχή στον Νομό Λασιθίου

Με ανάμικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν τα τελικά αποτελέσματα οι πρωταγωνιστές των ευρωεκλογών στο Νομό Λασιθίου, όπου η αποχή από τις κάλπες έφτασε στο 55,5%

Μετά την καταχώρηση των αποτελεσμάτων και από τα 157 εκλογικά τμήματα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην πρώτη θέση με ποσοστό 29.37%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 26,51% , ενώ στην τρίτη θέση είναι  ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,01%.

Εγγεγραμμένοι 66.853

Έγκυρα 29.757, Άκυρα 453, Λευκά 295

 1. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 29,37% (8.739)
 2. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 26,51% (7.890)
 3. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 14,01% (4.170)
 4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 6,37% (1.896)
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: 5,63% (1.676)
 6. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: 3,00% (893)
 7. ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία: 2,34% (696)
 8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»: 2,17% (646)
 9. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: 1,59% (472)
 10. Νέα Αριστερά: 1,50% (445)
 11. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 1,26% (374)
 12. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: 0,88% (262)
 13. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα: 0,83% (246)
 14. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο: 0,71% (211)
 15. ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: 0,60% (180)
 16. ΚΟΣΜΟΣ: 0,48% (143)
 17. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 0,44% (131)
 18. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ): 0,42% (125)
 19. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: 0,30% (88)
 20. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 0,27% (81)
 21. Κίνημα 21: 0,25% (75)
 22. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ: 0,24% (70)
 23. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ): 0,19% (58)
 24. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,19% (57)
 25. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: 0,13% (40)
 26. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.: 0,10% (29)
 27. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: 0,06% (19)
 28. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ: 0,06% (19)
 29. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ: 0,06% (18)
 30. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ: 0,02% (7)
 31. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)

«Σαφή τα μηνύματα της κάλπης» δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

plakiotakis

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. , Γιάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δήλωσε ότι , «δεν αφήνει περιθώρια πανηγυρισμών σε κανέναν. Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη η αποχή ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα, όχι μόνο στην χώρα  μας. Οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εργαστούμε για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και ανθεκτική, όταν συμμετέχουμε ενεργά όλοι μας.

Το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει παράλληλα πως οι πολίτες διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στην ΝΔ αλλά μας στέλνουν και πολύ σαφή μηνύματα. Οφείλουμε να ακούμε πιο προσεκτικά τις ανησυχίες και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Οφείλουμε να εργαστούμε πιο σκληρά στον δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες παθογένειες του κράτους αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους συνανθρώπους μας. Προσωπικά, δεσμεύομαι να συνεχίσω  σε αυτό το δρόμο, ώστε να κάνουμε πράξη όσα δικαιούται το Λασίθι και οι Λασιθώτες».

«Η μάχη συνεχίζεται με ένταση και πάθος», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Σπυριδάκη

spiridaki

Αναφερόμενη στην πρωτιά  του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Ανατολική  Κρήτη η βουλευτής του Νομού Λασιθίου δήλωσε ότι , «η Κρήτη, με μπροστάρηδες τους πολίτες του Λασιθίου και Ηρακλείου,  έδειξε και κατέδειξε τον πολιτικό προοδευτικό δρόμο. Τον δρόμο της Δημοκρατίας μακριά από την μισαλλοδοξία. Για όλους τους αγώνες που δώσαμε μέχρι σήμερα μαζί, θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε έναν και την καθεμία προσωπικά για την εμπιστοσύνη  και την υποστήριξή.

Η μάχη, όμως, συνεχίζεται, με την ίδια ένταση και μεγαλύτερο πάθος. Έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, αρκετές μάχες να δώσουμε. Γεγονός που αποδείχθηκε τόσο με το ανησυχητικό ποσοστό της αποχής που πρέπει να απασχολήσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του όσο και με την άνοδο της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας πια αισθητή την παρουσία της.

Το ΠΑΣΟΚ , ως η μοναδική σταθερά προοδευτική δύναμη της χώρας, θα συνεχίσει να δίνει με την φωνή όλων σας την απάντηση που ο τόπος μας και η χώρα χρειάζονται. Συνεχίζουμε να δίνουμε το «παρών» σε κάθε πρόκληση στοχεύοντας σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Λασιθίου, των Τοπικών Οργανώσεων και των κατά τόπους Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, για τους συλλογικούς αγώνες και τη συλλογική προσπάθεια και δέσμευση στις αρχές της Παράταξης, τις θέσεις και το όραμά της.

Ιδιαίτερα, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Λασιθιώτες και τις Λασιθιώτισες, τους απλούς καθημερινούς συντοπίτες μου που τίμησαν τον χώρο μας, δίνοντάς του το υψηλότερο ποσοστό στην Επικράτεια. Η επιλογή τους, η φωνή τους και η έκκλησή τους μόνο συγκίνηση, υπερηφάνεια, τιμή και ευθύνη μπορούν να προκαλέσουν. Αυτή η πράξη ανανέωσης της εμπιστοσύνης μας με τους πολίτες δεν είναι στατική, αλλά δυναμική και απαιτεί από εμάς δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Θέλω, κλείνοντας, να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους για το συλλογικό αγώνα και να ευχηθώ σε όσους εκλέγονται μία δημιουργική θητεία, με έμπνευση και όραμα», καταλήγει η κ Σπυριδάκη.

Η Τ.Ο. Ιεράπετρας του ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί για την πρωτιά

Θερμά ευχαριστήρια σε όλους τους πολίτες του Νομού Λασιθίου, του συνδημότες  και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για την στήριξή και την εμπιστοσύνη που  έδειξαν όλον αυτόν τον καιρό, με αποκορύφωμα τον αγώνα της Κυριακής  στέλνει η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ιεράπετρας.

«Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια συνέβαλαν με τον προσωπικό τους αγώνα και την επιμονή τους, όλα τα μέλη των κατά τόπους Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, των Τοπικών Οργανώσεων, της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα, όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους που διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί ένα μήνυμα ότι η Κοινωνία καλεί για αλλαγή και εμείς, ως προοδευτικός χώρος, οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση, εμπνέοντας και κινητοποιώντας όλους τους πολίτες. Μαζί θα εργαστούμε σκληρά διεκδικώντας ένα αύριο δομημένο στις ακλόνητες αρχές της Παράταξής μας: την Ισότητα, την Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Συμμετοχή, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Κράτος Δικαίου», αναφέρει ο Γιώργος Μουλιανιτάκης , γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ιεράπετρας.

«Ψαλιδίστηκε το 41% της Νέας Δημοκρατίας» λέει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο στόχος που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ήταν να ψαλιδιστεί το 41% της Νέας Δημοκρατίας και αυτό επετεύχθη.

«Το μήνυμα που δίνουν αυτές οι ευρωεκλογές είναι ότι ο κόσμος αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησης. Στο Λασίθι η ΝΔ έχασε μεγάλο ποσοστό και σε αυτό έπαιξε ρόλο  η κατάσταση των νοσοκομείων του νομού μας . Το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο στο Νομό μας αλλά την ίδια στιγμή σε απόλυτο αριθμό ψήφων είχε πτώση και ταυτόχρονο δεν έπιασε τον πανελλαδικό στόχο που είχε, να είναι δηλαδή δεύτερο κόμμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Μανόλης Καλαϊτζάκης.

«Η Ελλάδα αξίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Για τη σημασία των Ευρωεκλογών ο αντιπεριφερειάρχης Ν Λασιθίου κ Γιάννης Ανδρουλάκης δήλωσε ότι, «οι παγκόσμιες εξελίξεις αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο τη σημασία της Ενωμένης Ευρώπης και του οράματος του Ζαν Μονέ. Η Ελλάδα αξίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση της Ευρώπης που ονειρευόμαστε. Συμμετέχουμε συλλογικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας μέσα στην ευρωπαϊκή δημοκρατική κοινωνία, στην οποία ψηφίζονται νόμοι και καθορίζονται πολιτικές που μας επηρεάζουν, αφήνοντας το αποτύπωμα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι θεσμικό  δικαίωμα και ταυτόχρονα ηθική υποχρέωση όλων μας για ένα δυναμικό αύριο».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News