Στο Οροπέδιο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Στον Δήμο Οροπεδίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης – Τι συζητήθηκε

Λασίθι
Στον Δήμο Οροπεδίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης – Τι συζητήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δήμο Οροπεδίου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πειραιά της Ν.Δ  Γιώργο Βρεττάκο

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Οροπεδίου παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασάκη, αντιδημάρχων, ειδικών συμβούλων, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, του Προέδρου της ΤΚ Καμινακίου και εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα παραγωγής, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτο-κτηνοτροφικός τομέας της περιοχής.

Μεταξύ αυτών του αναδασμού, του μικρού αγροτικού κλήρου που αποθαρρύνει τους νέους να παραμείνουν στο επάγγελμα , του υψηλού κόστους παραγωγής, της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της στον πρωτογενή τομέα και βεβαίως της διαχείρισης του νερού, που στην νησιωτική Κρήτη έχει μεγάλη σημασία.

Από τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού παρουσιάστηκαν τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός.

Οι μελισσοκόμοι από την πλευρά τους στάθηκαν στο ζήτημα της ανομβρίας και στα αλυσιδωτά προβλήματα που δημιουργεί στην επιβίωση και παραγωγικότητα των μελισσών τους  ενώ ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι.

Στο Οροπέδιο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο κ. Κελέτσης κατέγραψε όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν και υποσχέθηκε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κι όπου είναι εφικτό, να συνδράμει στην αντιμετώπιση τους.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη των κυρίων Κελέτση και Βρεττάκου στο κτίριο, πάνω από το Κ.Υ. Οροπεδίου, όπου θα διαμορφωθούν οι ξενώνες φιλοξενίας των σπουδαστών των σχολών γαλακτοκομίας και γεωργικής, την ίδρυση και λειτουργία των οποίων διεκδικεί με αξιώσεις ο Δήμος Οροπεδίου.

Οι δυο σχολές, αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο Οροπέδιο Λασιθίου ενισχύοντας περαιτέρω την οικονομία του τόπου.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός με το βουλευτή Πειραιά είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του τυροκομείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου, στο Καμινάκι, όπου ήδη έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για την αναβάθμιση τους.

Στο Οροπέδιο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τέλος οι κύριοι Κελέτσης και Βρεττάκος επισκέφθηκαν το δυτικό τμήμα του Κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου, το οποίο δεν καλύπτεται από το αρδευτικό έργο που αυτή την περίοδο εκτελείται στο λασιθιώτικο κάμπο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα που προσφέρθηκε στο Σελί Αμπέλου από τον ιδιοκτήτη του Μιχάλη Τζανάκη

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News