Pieakakis

Από το Λασίθι ξεκίνησε η περιοδεία Πιερρακάκη - Στο επίκεντρο σύσκεψης τα «λαβωμένα» σχολεία (vid)

ακρόαση άρθρου
Λασίθι
Από το Λασίθι ξεκίνησε η περιοδεία Πιερρακάκη - Στο επίκεντρο σύσκεψης τα «λαβωμένα» σχολεία (vid)
Ο υπουργός Παιδείας προήδρευσε σήμερα Δευτέρα (13/5) σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αθανασάκης, αντιδήμαρχοι, στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι μόνο

Από τον δήμο Οροπεδίου ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (13/5) το πρόγραμμα επισκέψεών του στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την εκπαίδευση, από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών μέχρι τις σχολικές υποδομές.

Ο υπουργός Παιδείας προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αθανασάκης, αντιδήμαρχοι, στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, με επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Τζερμιάδου, τα οποία, όπως είναι γνωστό, χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα λόγω του ισχυρού σεισμού των 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, πριν από δυόμισι χρόνια.

Όπως είχαν αναδείξει η “ΚΡΗΤΗ TV” και η “Νέα Κρήτη”, το σχολικό συγκρότημα παρουσιάζει ρωγμές στο δάπεδο και άκρως επικίνδυνες εικόνες στις κολόνες, με συνέπεια οι μαθητές του Λυκείου να κάνουν μάθημα στην παλιά, πετρόκτιστη πτέρυγα του Γυμνασίου, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου κάνουν μάθημα στο παλιό κτήριο του Δημοτικού, το οποίο δε χρησιμοποιούταν εδώ και αρκετά χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι θα συνδράμει για την επίλυση προβλημάτων που δεν έχει άμεση αρμοδιότητα το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην Κρήτη και ξεκινώ την περιοδεία από το Οροπέδιο Λασιθίου. Είχα την ιδιαίτερη χαρά να μιλήσω με τον δήμαρχο και με ανθρώπους του Οροπεδίου. Να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, από τον εξοπλισμό, τη στελέχωση μέχρι και τις κτηριακές υποδομές που δεν αφορούν αμιγώς το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος σε όλους τους τομείς, από ψυχολόγους που χρειάζεται για παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο Οροπεδίου μέχρι να συμβάλλουμε στη χρηματοδότηση που θα χρειαστεί για βελτίωση στις υφιστάμενες υποδομές με την αρωγή του υπουργείου Εσωτερικών. Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να λαμβάνουμε κάθε ιδέα, πρόταση και είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με πρακτικές λύσεις στα προβλήματα αυτά».

Ειδικότερα, ζητήθηκε η στήριξη του υπουργού Παιδείας, ώστε να μπορέσει άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την εφαρμογή στην πράξη της ήδη έτοιμης, και προς έγκριση από την ΚτΥπ Α.Ε., μελέτης του Δήμου Οροπεδίου για την αναβάθμιση και αναμόρφωση του κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει από κοινού το Γυμνάσιο και το Λύκειο Οροπεδίου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή.

Επίσης, ζητήθηκε από τον κ. Πιερρακάκη να υποστηρίξει την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Οροπεδίου για ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Ο κ. Πιερρακάκης αναγνώρισε πως το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια δυσπρόσιτη περιοχή, για την οποία πρέπει να υπάρξει ξεχωριστό ενδιαφέρον και μέριμνα και δεσμεύτηκε πως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά και όπου αλλού μπορεί, θα συνδράμει για να βρουν γρήγορα λύση τα προβλήματα που του τέθηκαν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ψυχολόγου, όπως και θέματα εξοπλισμού, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και σε ζητήματα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου.

Ακόμα και σε ζητήματα όπου δεν έχει άμεση αρμοδιότητα το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι θα παρέμβει προς την κατεύθυνση επίλυσής τους.

Ο υπουργός Παιδείας συνοδευόταν από τον α’ αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Λασιθιώτη βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Για πρώτη φορά υπουργός Παιδείας επισκέπτεται το Οροπέδιο Λασιθίου, γεγονός που πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενδιαφέρεται άμεσα και για την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου. Ήδη, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής Αρχής είναι θετικά. Υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα με τις κτηριακές υποδομές, το οποίο σε συνεργασία με τις Κτηριακές Υποδομές και το υπουργείο Παιδείας θα πιέσουμε ώστε να το δρομολογήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών μονάδων. Είμαι βέβαιος ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων, ο υπουργός Παιδείας θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλακιωτάκης.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Την ένταξη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στις σχολές του δεύτερου επιστημονικού πεδίου ανακοίνωσε ο χθες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των ακαδημαϊκών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Sxoleio arkaloxori

Είχε προηγηθεί προεργασία και συνάντηση που οργάνωσε ο βουλευτής Λασιθίου και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης μεταξύ του κ. Πιερρακακή, του δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανόλη Μενεγάκη και του διοικητή του ακαδημαϊκού Τμήματος Κώστα Παναγιωτάκη, κατά την οποία συζητήθηκε αναλυτικά η ανάγκη ένταξης του τμήματος στο πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Μετά την παρουσίαση των επιχειρημάτων, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως το αίτημα είναι τεκμηριωμένο και ώριμο, υπογράμμισε τη θετική συμβολή της διοίκησης του τμήματος και του κ. Πλακιωτάκη, ενώ κατόπιν άμεσων διαβουλεύσεων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε την ικανοποίηση του αιτήματος.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News