Σπιναλόγκα - Λασίθι - Καιρός - Καλοκαίρι
Φωτ. unsplash

Ακρίβεια: Από 8 ευρώ στα 20 η τιμή του εισιτηρίου για την Σπιναλόγκα - Μεγάλη οικονομική ζημιά «βλέπουν» οι φορείς του τουρισμού (vid)

ακρόαση άρθρου
Λασίθι
Ακρίβεια: Από 8 ευρώ στα 20 η τιμή του εισιτηρίου για την Σπιναλόγκα - Μεγάλη οικονομική ζημιά «βλέπουν» οι φορείς του τουρισμού (vid)
Θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην «αλυσίδα» του τουρισμού προκαλεί η τιμή - φωτιά στο εισιτήριο για τη Σπιναλόγκα καθώς από το νέο έτος θα αγγίξει τα 20 ευρώ από 8 ευρώ που είναι σήμερα, ποσό που ήδη είναι «απαγορευτικό» για αρκετούς τουρίστες που επιλέγουν να αντικρίζουν από μακριά τη Σπιναλόγκα, είτε από την γραφική Πλάκα είτε κάνοντας τον γύρο του μνημείου με τουριστικά σκάφη
  • Η εκτός ελέγχου αύξηση προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
  • Απαγορευτικό το νέο εισιτήριο για το νησί
  • «Βλέπουν» μεγάλη οικονομική ζημιά οι φορείς του τουρισμού
  • Η έλλειψη προσωπικού πρόβλημα για το αρχαιολογικό Μουσείο

Σε τιμή του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, η τιμή εισόδου στο μνημείο της Σπιναλόγκας! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό θα είναι μια πραγματικότητα από το νέο έτος καθώς το εισιτήριο από τα 8 ευρώ θα φτάσει τα 20 ευρώ!

Εξέλιξη που πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις σε επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού οι οποίοι κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Και μπορεί «το νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ να… απογείωσε την τουριστική κίνηση στα τουριστικά θέρετρα του Δήμου Αγίου Νικολάου, όμως το υπουργείο Πολιτισμού βάζει την… ταφόπλακα, όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες καθώς διαβλέπουν μεγάλη μείωση στην επισκεψιμότητα του μνημείου, άνω του 50%, κάτι που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού.

Μέσο όρο 2.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά τη Σπιναλόγκα, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά έως και 3.000 τουρίστες στους μήνες αιχμής.

Για ένα εισπρακτικό μέτρο από το υπουργείο Πολιτισμού κάνουν λόγο και οι Ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών οι οποίοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να τροποποιήσουν τα προγράμματα των περιηγήσεων τους προς τη Σπιναλόγκα.

Εντωμεταξύ, αναγκαίες παρεμβάσεις δεν έχουν ακόμη δρομολογηθεί από τους αρμόδιους, όπως επισήμανε ο κ. Παπανικολάου με φόντο τις ανησυχητικές εικόνες που επικρατούν στην αποβάθρα του λιμανιού.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η επισκεψιμότητα τουριστών στο Ανάκτορο της Κνωσού, γεγονός που οφείλεται και στους χιλιάδες τουρίστες Κρουαζιέρας.

Και τον μήνα Μάρτιο, η αύξηση είναι σημαντική καθώς οι τουρίστες ανήλθαν στους 18.402 όταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο άγγιξαν τους 12.395.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καταγράφονται παράπονα τουριστών καθώς αντικρίζουν κλειστές πόρτες το μεσημέρι.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News