Ιεράπετρα

Σοκ στον Δήμο Ιεράπετρας: Έφτασε λογαριασμός ρεύματος γεώτρησης 800.000 ευρώ - Είχε σταματήσει να εκδίδεται από το 2019

Λασίθι
Σοκ στον Δήμο Ιεράπετρας: Έφτασε λογαριασμός ρεύματος γεώτρησης 800.000 ευρώ - Είχε σταματήσει να εκδίδεται από το 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το 2019 είχε να φτάσει στον Δήμο λογαριασμός ρεύματος

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 9 Απριλίου, ένα καινούργιο πρόβλημα από τα πολλά απρόβλεπτα, που έχει να κάνει με έναν λογαριασμό ρεύματος 800.000 ευρώ, ο οποίος  αφορά κατανάλωση ρεύματος γεώτρησης στη Σαρακήνα των Μύθων, που υδροδοτεί την Ιεράπετρα, αλλά από το 2019 έως σήμερα δεν είχε φτάσει ποτέ στην Οικονομική Υπηρεσία.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Φραντζεσκάκη ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Ιεράπετρας δεν είχε έρθει κανένας σχετικός λογαριασμός για κατανάλωση ρεύματος από τη συγκεκριμένη γεώτρηση, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και η  πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ενώ η ΔΕΗ φέρεται να έκανε κανονικά την καταμέτρηση  της κατανάλωσης ρεύματος.

Ήρθε ξαφνικά προχθές  ένας λογαριασμός από τη ΔΕΗ 800.000 ευρώ για ρεύμα που είχε καταναλώσει μια γεώτρηση που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης από τη Σαρακήνα των Μύθων

«Ενώ ξεκινήσαμε με όραμα και σχέδιο να φτιάξουμε πάρα πολλά καινούργια πράγματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, από τον Γενάρη που αναλάβαμε τις τύχες του Δήμου Ιεράπετρας, κάθε μέρα βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια νέα αντιξοότητα που πάει πίσω το πρόγραμμα και τα σχέδια μας. Το πιο πρόσφατο θέμα που μας έχει αφήσει άφωνους, είναι ότι μας ήρθε ξαφνικά προχθές  ένας λογαριασμός από τη ΔΕΗ 800.000 ευρώ για ρεύμα που είχε καταναλώσει μια γεώτρηση που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης από τη Σαρακήνα των Μύθων. Τώρα ανακάλυψαν από τη ΔΕΗ ότι δεν έφταναν οι λογαριασμοί τους στο Δήμο μας. Εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε λογαριασμό ρεύματος 4 χρόνων, που δεν είχε μπει στον προϋπολογισμό μας και θα αναγκαστούμε να τον πληρώσουμε σε δόσεις, όπως θα πληρώσουμε και το δικασμένο  παλιό χρέος που έχουμε στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας», μας είπε ο αναπληρωτής δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Σκουλούδης.

Πρόκειται για έναν λογαριασμό που αφορά την κατανάλωση ρεύματος από γεώτρηση ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας στη Σαρακήνα των Μύθων, ο οποίος για κάποιο άγνωστο λόγο η είχε σταματήσει να εκδίδεται από το 2019, η εκδιδόταν και δεν έφτανε στο Δήμο, με αποτέλεσμα να γίνει τώρα η εκκαθάριση και να προκύψει αυτό το αστρονομικό ποσό, το οποίο θα αρχίσει να αποπληρώνει αναγκαστικά σε δόσεις  άμεσα ο Δήμος.

Αυτό το πολύ  μεγάλο ποσό θα προκαλέσει  μια σημαντική «αιμορραγία» στο Δήμο Ιεράπετρας και το χρέος αυτό θα αρχίσει να αποπληρώνεται άμεσα  από την παρακράτηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, ενώ αναμένεται να αποπληρωθεί σε δόσεις, μαζί με τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Απρόβλεπτες καταστάσεις

Η νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας, με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Φραγκούλη, έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πάρα πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις στο πρώτο τετράμηνο της Δημοτικής της θητείας, που δημιουργούν αλυσιδωτά  προβλήματα και βάζουν τροχοπέδη σε κάποιες δράσεις οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη. Πέρα από τα απρόβλεπτα προβλήματα της οικονομικής αιμορραγίας του Δήμου Ιεράπετρας, οι αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει  η Δημοτική Αρχή ξεκίνησαν από τον Γενάρη.

Είχαμε κληρονομήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα της υποστελέχωσης των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

«Μόλις είχαμε παραλάβει τα ηνία του Δήμου, βούλιαξε από μια απίστευτα έντονη θαλασσοταραχή ο προβλήτας στο λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού, ο οποίος τώρα έχει επισκευαστεί πρόχειρα και επίκειται να τακτοποιηθεί με μια πιο στιβαρή παρέμβαση. Είχαμε κληρονομήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα της υποστελέχωσης των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για τους οποίους προκηρύχτηκαν από τον ΑΣΕΠ 14 θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ επιχειρήσαμε να ενεργοποιήσουμε και τους εθελοντές γονείς για ένα μικρό διάστημα.Κάποια μέρα είδαμε έναν εργολάβο να τοποθετεί έναν μεγάλο αριθμό αχρείαστων σημάτων του ΚΟΚ σε κεντρικούς δρόμους διαπιστώνοντας ότι ήταν υπερβολικά πάρα πολλά και είχε χρεωθεί ο Δήμος  ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα περισσότερα που ήταν αχρείαστα τοποθετήθηκαν σε άλλα σημεία της πόλης, όπου κι εκεί είναι ορισμένα  περιττά», εξήγησε στο neakriti.gr, ο κ. Σκουλούδης.

Σίγουρα από όλες τις αντίξοες καταστάσεις που έχει κληθεί μέχρι σήμερα να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή, η πιο δυσάρεστη θεωρείται, η πυρκαγιά στον Μαύρο Κόλυμπο.

«Είναι πράγματι η πιο δύσκολη, γιατί σε αυτήν την πυρκαγιά είχαμε τραυματίες συμπολίτες μας, ενώ κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ακόμα μέχρι εχθές υπήρχαν κορμοί πεύκων που σιγόκαιγαν και οι πυροσβέστες συνέχιζαν να τους ρίχνουν νερό. Δυσάρεστο και απρόβλεπτο ήταν επίσης το κλείσιμο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρθηκαν στο Δήμο χωρίς τους ανάλογους πόρους. Αγκάθια για τη Δημοτική μας Αρχή επίσης, είναι οι υποθέσεις της κατεδάφισης των κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο και τα έργα ανάπλασης σε όλη την παραλιακή ζώνη, καθώς επίσης  η αδειοδότηση και η λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείο και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Στις παράξενες υποθέσεις που βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά είναι και το θέμα της αγοράς 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα τα ενοικίαζε ο Δήμος σε επισκέπτες, δράση για την οποία δεν έχει προβλεφθεί η σχετική υποδομή που χρειάζεται, για να λειτουργήσει σωστά αυτό το σχέδιο», είπε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr, ο κ. Ανδρέας Σκουλούδης.

►Διαβάστε επίσης: Ιεράπετρα: Καταστράφηκαν 3 χλμ. αρδευτικού δικτύου από τη φωτιά - Το «ευχαριστώ» της οικογένειας του εγκαυματία στους πυροσβέστες

Φυσικά είναι γνωστό  σε όλους ότι οι Δήμοι έχουν συνέχεια και τα Δημοτικά Συμβούλια  αλλάζουν κάθε 4 η 5 χρόνια. Οι νέες δημοτικές Αρχές έρχονται για να βρουν τρόπους να επιλύσουν προβλήματα που χρονίζουν, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι, μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα, όσες αντιξοότητες και αν συναντήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News