Στις Φυλακές στις Κουρούνες υφυπουργός και Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής
Φωτογραφία πηγή: anatolh.com

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στις Κουρούνες: Αυτοψία στις νέες φυλακές με «θολά» χρονοδιαγράμματα

Λασίθι
Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στις Κουρούνες: Αυτοψία στις νέες φυλακές με «θολά» χρονοδιαγράμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά θα είναι έτοιμες οι νέες φυλακές Νεάπολης στις Κουρούνες έτοιμες στα τέλη της χρονιάς;

Το ερώτημα παραμένει καθώς, από ότι καταλάβαμε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος που επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο επέλεξε να  απαντήσει κάπως... διπλωματικά!

Ο ίδιος δεν είπε ντε φάκτο πως θα είναι όντως έτοιμο το νέο σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι την εκπνοή του 2024, όπως είχαμε ακούσει το προηγούμενο διάστημα, αλλά σημείωσε πως αυτό είναι το συμβατικό... χρονοδιάγραμμα του έργου και πως περιμένουν από τον ανάδοχο να το τηρήσει.

Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει με το συγκεκριμένο έργο που εδώ που τα λέμε έχει καταντήσει ένα σύγχρονο Κρητικό γιοφύρι της... Άρτας.

Αν και έχουν συμπληρωθεί  πλέον 20 χρόνια από τη συμβασιοποίηση ενός έργου που  δρομολογήθηκε με πολλά όνειρα και προσδοκίες, όχι μόνο στη περιοχή του Μεραμπέλου αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη μιας και η κατασκευή του νέου σωφρονιστικού καταστήματος θα σηματοδοτήσει μια αποσυμφόρηση της ασφυκτικής κατάστασης στις φυλακές της Κρήτης, ακόμα περιμένουμε την ολοκλήρωση του!

Το έργο έχει περάσει πραγματικά από σαράντα κύματα και εργολαβικές και άλλες περιπέτειες ενώ πανηγυρικά διαψεύστηκαν στην πράξη οι πανηγυρικές... υποσχέσεις  που είχαν δοθεί τον Απρίλιο του 2021 δια στόματος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου  και της τότε γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου περί έναρξης λειτουργίας των πολύπαθων νέων φυλακών Νεάπολης μέσα στο καλοκαίρι του 2022.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική και Σωφρονιστική Πολιτική Ανδρέας Νικολακόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στις υπό κατασκευή νέες φυλακές της Νεάπολης στις Κουρούνες μαζί με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα. Οι δυο τους ενημερώθηκαν για τους ρυθμούς των εργασιών και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη του έργου...

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News