ΣΕΛΗΝΑΡΙ ΠΑΛΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑ

Λασίθι: Η επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου για την Υγεία

Λασίθι
Λασίθι: Η επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου για την Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς αποτιμούν το συλλαλητήριο στο Σεληνάρι οι διοργανωτές του

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου από κάθε γωνιά του Ν Λασιθίου, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που οργανώθηκε  την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι, αποτιμάται από τους διοργανωτές πολύ θετικά ενώ δείχνει ότι το πρόβλημα της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επηρεάζει πλέον αρνητικά τους πάντες, μικρούς και μεγάλους , φτωχούς και πλούσιους αλλά και υποστηριχτές όλων ανεξαρτήτως των κομμάτων.

«Σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες του Λασιθίου αγκάλιασαν και στήριξαν την παλλασιθιώτικη κινητοποίηση και το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, που διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Αγώνα των πόλεων του Λασιθίου.

Με ψηφίσματα από πάμπολλους φορείς, συλλόγους και κοινότητες και την οικονομική και πρακτική στήριξη πολλών από αυτούς, με κλείσιμο πολλών σχολείων, επιχειρήσεων και καταστημάτων και με τη μαζική και δυναμική παρουσία μας τόσο στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, όσο και στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα: Το Λασίθι ενωμένο αντιστέκεται στα μέτρα ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης της υγείας και υπερασπίζεται το δικαίωμά του να έχει δημόσια και δωρεάν υγεία σε νοσοκομεία πλήρη, πλήρως στελεχωμένα και επαρκώς χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΣΕΛΗΝΑΡΙ ΠΑΛΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑ

Το μεγαλειώδες αυτό συλλαλητήριο, εφάμιλλο εκείνου του 2012 στο ίδιο σημείο, με τους Λασιθιώτες να συρρέουν κατά χιλιάδες από κάθε άκρη του νομού αποτελεί συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν σε Ιεράπετρα, Σητεία, Άγιο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά και αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη ενότητας και μαχητικότητας για τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε από τώρα και μετά –όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν– για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία», αναφέρει στην αποτίμηση της η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Ιερράπετρας.

 Ο νέος συντονιστής της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Καλαϊτζάκης δήλωσε ότι , «πέρυσι είχαμε τον Πλεύρη να δηλώνει ότι «δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία και τα 4 να είναι στο Λασίθι».

Προχθές είχαμε τον κ Πλακιωτάκη να δηλώνει για πρώτη φορά ότι «είναι ανέφικτο να  λειτουργήσουν 4 πλήρη νοσοκομεία. Η λύση, είπε, είναι η λειτουργία ενός νοσοκομείου με κεντρικό ρόλο και η εξειδίκευση των υπολοίπων».

Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου, που πρώτη φορά ενωμένος, παρά τις προσπάθειες τους για διαίρει και βασίλευε,  όπως έκαναν τόσα χρόνια,  φωνάζει ότι δεν περισσεύει κανένα Νοσοκομείο στο Λασίθι!

Επιτέλους, να ακούσουν τον λαό που απαιτεί την ενίσχυση και των τριών νοσοκομείων σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία, καθώς και την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης σε Νεάπολη και του Κέντρου Υγείας σε Μακρύ Γιαλό!

Για αυτούς η υγεία είναι εμπόρευμα, για εμάς είναι δικαίωμα, και το αποδείξαμε με την ένταξη στο ΕΣΥ 2.500.000 ανασφάλιστων και την διαγραφή των χρεών τους προς τα νοσοκομεία!

Συλλαλητήριο

Γιατί κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει την φροντίδα που χρειάζεται, την στιγμή που την χρειάζεται, χωρίς ταλαιπωρία, αναμονές και οικονομική επιβάρυνση, σε αξιοπρεπείς συνθήκες, με σεβασμό στα δικαιώματα του», καταλήγει ο κ Καλαϊτζάκης.

Οι εργαζόμενοι του  νοσοκομείου Ιεράπετρας συμμετείχαν στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο  και ένωσαν  την φωνή τους  με τους συναδέλφους  τους από όλα τα νοσοκομεία  και όλους τους πολίτες του Λασιθίου .

«Απαιτούμε  από την πολιτεία να αλλάξει τα πλάνα της και να  στηρίξει έμπρακτα με πλήρη στελέχωση όλα τα Νοσοκομεία. Κανένα δεν περισσεύει. Όλα πρέπει να μείνουν ανοικτά, όλα πρέπει να έχουν το απαιτούμενο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία.Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να δοθούν κίνητρα . Πρέπει να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε. Η υγεία, η ζωή μας, δεν μπαίνουν σε καμιά ζυγαριά.

Δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε σε αυτούς που δεν νοιάζονται.Σε αυτούς που απέδειξαν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, να σιωπούμε. Βρεθήκαμε στο συλλαλητήριο για να σηκώσουμε το ανάστημα μας σε αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας. Σε αυτούς που μας διχάζουν ως κοινωνία και τροφοδοτούν τον τοπικισμό. Στον κοινό διοικητή που συμπεριφέρεται σαν διοικητής μόνο του ενός νοσοκομείου! Στον κοινό διοικητή που απομυζά τα υπόλοιπα νοσοκομεία, που αδιαφορεί για τις συνέπειες, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των νοσοκομείων. Που προτιμά να παραιτούνται γιατροί γιατί δεν μπαίνουν σε καλούπια και δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς. Που από την μια λένε ότι δεν κρατούμε κανέναν με το ζόρι και από την άλλη υπογράφουν εντέλλεστε. Σε αυτούς που τον τοποθέτησαν και που  συνεχίζουν να τον κρατούν. Να σηκώσουμε ανάστημα σε αυτούς που ξέρουν το λάθος, αλλά το κάνουν για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα. Θα  πρέπει να μπει ένα τέλος στον κατήφορο», δήλωσε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Βλασσάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News